Nipte overwinning Willem II op VVV Venlo

Willem II heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van VVV Venlo. In een wederom goed gevuld Koning Willem II stadion zagen de 13.227 toeschouwers dat Willem II via Vangelis Pavlidis in de eerste helft de score opende en de latere einduitslag bepaalde.

Koster had ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles één wijziging. Mike Trésor Ndayishimiye moest zijn plaats afstaan aan de teruggekeerde Ché Nunnely. De overige tien namen waren hetzelfde als afgelopen zondag in Almelo.

Moeizaam begin

De wedstrijd kwam aanvankelijk maar moeizaam op gang. De ploeg van Robert Maaskant speelde vanuit een sterk verdedigend blok. De Tricolores speelden slordig, in een te traag tempo en leken na vorige week het vertrouwen enigszins te missen. Het schot van Nunnely na ruim een kwartier, dat via de voet van een verdediger voorlangs ging, kwam dan ook uit het niets.

Verdiende voorsprong

Nadat VVV'er Christian Kum in de 21e minuut Marios Vrousai onhandig vloerde, kon scheidsrechter Rob Dieperink niets anders dan naar de penaltystip wijzen. Clubtopscoorder Vangelis Pavlidis ging achter de bal staan, maar zijn schot werd in eerste instantie door keeper Thorsten Kirschbaum gekeerd. In de rebound schoot hij bal alsnog tegen de touwen: 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren er nog grote kansen voor Vrousai, wiens schot net over ging, en een schot van Mats Köhlert, dat door Kirschbaum net over de lat kon worden weggetikt. Hierdoor gingen de Tricolores met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in.

Kansenregen

Aan het begin van de tweede helft regende het kansen voor Willem II. Uit een voorzet van Köhlert had Nunnely de bal bij de tweede paal binnen kunnen lopen, maar hij werd voldoende gehinderd waardoor VVV een tweede treffer bespaard bleef. Daarna leverde een meervoudige combinatie tussen Pavlidis en Nunnely niets op, omdat de Griekse aanvaller op keeper Kirschbaum stuitte. Vervolgens schoot Vrousai oog in oog met Kirschbaum op het lichaam van de keeper. Daarna brak een fase aan, waarin Willem II wat inzakte en VVV aanvallender ging spelen. De aanvalsdrang van de Venlonaren leidde niet tot echte kansen.

Billen knijpen

In de 77e minuut maakte Bart Nieuwkoop zijn debuut voor de Tricolores. Het was een fase waarin VVV dreigender werd, maar uiteindelijk Wellenreuther maar éénmaal op de proef stelde. Omdat Willem II in de slotfase verzuimde om de kansen te benutten, bleef het tot het laatste moment spannend. Tot opluchting van alles en iedereen die rood, wit en blauw een warm hart toedraagt, sleepte Willem II de drie verdiende punten binnen en verstevigt zijn positie in het linkerrijtje.