Nipt verlies voor Willem II 2

Willem II 2 heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule op eigen bodem verloren. PEC Zwolle 2 won nipt van een piepjong Willem II: 0-1.

Trainer Arno Arts beschikt normaliter over veel spelers die in het eerste elftal aan niet al te veel minuten toekomen. Met het oog op de bekerwedstrijd van het eerste elftal, woensdag in Heerenveen, moest Arts tegen de Zwollenaren vooral een beroep doen op spelers uit de hoogste twee jeugdelftallen. Arts: ‘Het was interessant om te zien hoe die jonge jongens zich manifesteerden tegen PEC, dat wél met meer ervaren jongens zoals Bram van Polen en Etiënne Reijnen aan de aftrap verscheen.’

Van richting veranderd

Het was PEC Zwolle-middenvelder Steff Kaptein die na een klein uur voor het minieme verschil zorgde. Na zijn van richting veranderde schot was doelman Michael Woud kansloos: 0-1. Voor de rust verzuimde Jelte Pal om de score in het voordeel van Willem II 2 te openen. De grootste kans na de rust - om de stand na de opgelopen achterstand gelijk te trekken - was niet aan Elton Kabangu besteed.

Opgeheven hoofd

Arts: ‘Ik vind dat we met opgeheven hoofd terug mogen kijken op deze wedstrijd. Met een jonge ploeg hebben we een ervarener PEC het knap lastig gemaakt.’