Negenklapper tegen RKDSV
Enrico van den Elshout
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II heeft zaterdagmiddag het eerste oefenduel van het seizoen tegen RKDSV met 0-9 gewonnen. Het traditionele openingsduel in Diessen werd door circa 1500 supporters bijgewoond. Zij zagen de Tricolores in de eerste helft een 0-2 voorsprong nemen door doelpunten van Max Svensson en Sam Tel. In de tweede helft werd de score verder uitgebreid door doelpunten van Wesley Spieringhs, Rick Zuijderwijk, Jelte Pal (2x), Elton Kabangu (2x) en Pol Llonch.

Pezen in de provincie

Voor de dertigste maal reisde de selectie van Willem II naar Diessen om tegen RKDSV het eerste oefenduel van het seizoen te spelen. 'Pezen in de provincie' in optima forma, met kinderen die op handtekeningen jagen, bier wat rijkelijk vloeit, een loterij en supporters die de verrichtingen van de nieuwe selectie gade slaan.

Kingo

Trainer Kevin Hofland liet Nick Doodeman vanaf de aftrap zijn officieuze debuut maken. De andere nieuwelingen (Thibaut Lesquoy en Erik Schouten) kwamen in de tweede helft in actie. De vandaag gepresenteerde Joshua Smits kwam nog niet in actie.

Ontsnapt

Onder een stralend zonnetje begonnen de Tricolores aan de wedstrijd. Het baltempo was echter te laag om de goed verdedigende Diessense muur uit elkaar te spelen. Sterker nog: de thuisploeg kreeg een dot van een kans om de score open te breken. Na een slippertje in de verdediging schoot Sander van der Aa van afstand op het doel van keeper Jorn Brondeel, die de bal ternauwernood over de lat kon tikken.

Score openbreken

Willem II had uiteindelijk een halfuur nodig om de score open te breken. Uit een rebound liet Max Svensson het eerste doelpunt uit de voorbereiding optekenen. Enkele minuten later bracht Sam Tel met een fraaie kopbal in de kruising de 0-2 op het scorebord.

Svensson

Max Svensson.

Score loopt op

In de tweede helft kwamen zeven andere spelers in het veld. Veel aan het spelbeeld veranderde er niet. RKDSV bleef een kwartier overeind, toen Wesley Spieringhs werd aangetikt en 'proefspeler' Jeremy Bokila de penalty benutte: 0-3. Rick Zuijderwijk schoot even later de 0-4 binnen. In de laatste tien minuten liep de score plots nog hard op. Door twee treffers van Jelte Pal en Elton Kabangu en één treffer van Daniel Crowley en Pol Llonch werd de eindstand van 0-9 bereikt.