Na vijf jaar weer in de Goffert

Na vijf jaar weer in de Goffert

N.E.C. โ€“ Willem II is het vroege zondagsaffiche van de nummers 7 en 6 van de Eredivisie. Willem II staat zesde, N.E.C. zevende plaats. N.E.C. viel op met twee overwinningen tegen PEC Zwolle (2-0) en tegen Heracles (0-1). 

Opvolger van Lasnik?
In de afgelopen elf jaar is deze wedstrijd vijf keer gespeeld. Driemaal won N.E.C. en tweemaal werd het 0-0. Op 11 december 2010 scoorde Andreas Lasnik de laatste Tilburgse goal in Nijmegen, al kon hij daarmee een 3-1 verlies niet voorkomen. De laatste N.E.C. - Willem II was op 25 september 2016 (0-0).

Oude bekenden
Mattijs Branderhorst verdedigt het doel van N.E.C. Sinds zijn overgang in januari 2019 van Willem II naar N.E.C. keepte hij 70 duels. In Tilburgse dienst deed hij dat 27 keer, waaronder de zinderende kwartfinale (beker) tegen Roda JC.

Het is zondag ook een ontmoeting met Ole Romeny. Na รฉรฉn jaar bij Willem II is hij weer terug in de Goffert.

Verrassende promovendus
23 mei 2021 zal N.E.C. niet snel vergeten. In Breda werd de finale nacompetitie gespeeld tegen NAC. In de 89e minuut scoorde Jonathan Okita voor NEC en bepaalde de eindstand op 1-2, waarmee N.E.C. na vier jaar terugkeerde op het hoogste niveau.  

Transfermarkt
N.E.C. trok negen nieuwe spelers aan. Zo kwam oud-speler Rens van Eijden over van AZ. Ali Akman wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt en bewees met twee doelpunten tegen PEC Zwolle en Heracles direct zijn waarde. Afgelopen week kreeg hij de eerste officiรซle Johan Cruijff Talent van de maand prijs.

Ook was er de komst van het Deense trio Lasse Schรถne, Mikkel Duelund en Magnus Mattson. Schรถne speelde van 2008 tot 2012 totaal 107 wedstrijden voor N.E.C. Op huurbasis tekende Calvin Verdonk een contract voor รฉรฉn jaar. De linksback komt over van FC Famalicรฃo (Portugal).

Trainer Rogier Meijer laat via de Nijmeegse clubkanalen weten โ€˜langer aan de bal te willen zijn en veel op de helft van de tegenstander te willen spelenโ€™. Hij kan zondag niet rekenen op Matthias de Wolf en Rens van Eijden. Beiden hebben nog last van een blessure.

Het duel begint om 12.15 uur en staat onder leiding van Pol van Boekel. De VAR is Ingmar Oostrum. 

Geert van Erven, Toin Damen

Laatste nieuws