Morgenavond winnend de winterstop in?

Morgenavond winnend de winterstop in?

Morgenavond ontvangen de Tricolores de verrassende nummer 4 van de ranglijst: sc Heerenveen. Een weerzien met onze oud coach Jurgen Streppel en keeperstrainer Raymond Vissers. Willem II heeft de afgelopen seizoenen tegen de toppers altijd zijn beste wedstrijden gespeeld. 

Ranglijstjournalistiek
Bij Willem II heeft Streppel al bewezen een prima coach te zijn. Combineer dat met de sterke selectie van Heerenveen en de huidige positie laat zich verklaren. Willem II staat met een dertiende plaats op de positie waar het volgens de rangschikking qua begroting op zou moeten eindigen. Zelfs ondanks het feit dat er zeven keer gelijk is gespeeld en we het betere van het spel hadden. Kortom; er zit nog rek in de selectie en waarom zou dat zich vrijdagavond al niet een keer openbaren middels enkele doelpunten? Afsluiten met een zege geeft een fijn gevoel tijdens de winterstop.

‘Omgang en spel stemt tot tevredenheid’  
Afgelopen weekend won sc Heerenveen nipt met 2-1 van Excelsior. ‘Voor de wedstrijd gaf ik de ploeg nog een compliment voor hun inzet en speelwijze. Dat had ik beter niet kunnen doen. We begonnen slap aan de wedstrijd en kwamen met 0-1 achter. Na de rust werd er een tandje bijgeschakeld en werden de ruimtes steeds groter,’ vertelt Jurgen Streppel. ‘De manier van omgaan van de spelers met elkaar, hoe we spelen, het plezier en de inzet van spelers en technische staf stemt me zeer tot tevredenheid’, aldus Streppel.

Bekerwedstrijd 
Dinsdagavond moest Heerenveen nog een bekerwedstrijd spelen in Spakenburg tegen IJsselmeervogels. De amateurs uit de derde klasse hebben hun huid duur verkocht. Door compact te spelen en bij balverovering een linie over te slaan, kwamen de aanvallers van IJsselmeervogels enkele malen gevaarlijk voor het doel. Kort voor het eindsignaal besliste Goochannejhad met een rake kopbal na een corner van Larsson het duel: 0-1. Tot veel kansen waren de Friezen tot dan nog niet gekomen.

Vier keer de nul
Met spelers als Larsson, Zenelli en Goochannejhad beschikken de Friezen over een prima aanval. Daar kunnen de Tricolores een verdediging tegen over stellen die al vier wedstrijden de nul heeft gehouden. SC Heerenveen-aanvoerder Stijn Schaars zet de lijnen uit op het middenveld, maar Willem II heeft een sterk middenveld met veel loopvermogen. De geblesseerde verdediger Jeremiah St. Juste wordt vermoedelijk vervangen door Doke Schmidt, die na twee jaar tegen Excelsior weer in de basis startte. Daar moeten dus kansen liggen voor onze aanvallers om doeltreffend te kunnen zijn. Zeker omdat topploegen doorgaans wat meer ruimte weggeven, waardoor de weg naar het doel van de tegenstander in de regel sneller bereikt kan worden. Tenslotte hebben de Friezen de bekerwedstrijd in de benen, terwijl de Tricolores met de week fitter worden. 

Laatste nieuws