Mike Trésor naar KRC Genk

Willem II en KRC Genk hebben overeenstemming bereikt over de onmiddellijke overgang van Mike Trésor naar Genk. De Belgische middenvelder heeft in zijn thuisland voor vier seizoenen getekend. 

Mike Trésor werd begin september 2019 in het laatste uur voor de transferdeadline door Willem II op huurbasis overgenomen van N.E.C. Nijmegen. Van die late deal kreeg de club geen spijt. Trésor speelde in zijn eerste seizoen 23 wedstrijden, scoorde negen keer en stelde zesmaal een medespeler in staat te scoren. Daarnaast stond hij met veel oogstrelende acties aan de basis van meer Tilburgse doelpunten en aanvallen. 

Door zijn spel wist Trésor zich ook in de kijker te spelen van de bondscoach van Jong België, waarvoor hij in oktober 2019 zijn eerste wedstrijd speelde. Het succes van Trésor leidde ertoe dat Willem II al na vijf maanden de koopoptie in het huurcontract lichtte. Treezy tekende tot de zomer van 2023 bij. 

Knappe prestatie

In het seizoen 2020-2021 moest de behendige Trésor uit een ander vaatje tappen. Vanwege tegenvallende resultaten en de strijd om lijfsbehoud werd vooral strijd en verdedigend optreden gevraagd. Toch kwam Trésor in 37 duels tot vijf goals en maar liefst twaalf assists. 



Doordat het KRC Genk van John van den Brom vorig seizoen als tweede achter kampioen Club Brugge eindigde, mag Trésor zich met zijn nieuwe club opmaken voor de voorronde van de UEFA Champions League. 

Mike, bedankt voor al het moois dat je ons gegeven hebt. We wensen je veel succes in Genk! 

 

Bericht delen