Mat Willem II 2 onderuit in Almelo
Koen van Santvoord

Uit bij Heracles Almelo heeft het tweede team van Willem II een terechte nederlaag geleden: 3-1. De Tilburgse eretreffer werd vanaf de penaltystip door Paul Gladon gemaakt, die een dag eerder in de hoofdmacht nog de gevierde man na zijn late gelijkmaker tegen FC Utrecht.

Zo meeslepend als de wedstrijd tegen FC Utrecht was, zo gezapig was de wedstrijd van het tweede team een dag later. De mannen van Arno Arts konden geen moment een vuist maken en werden op alle fronten afgetroefd. Na een klein halfuur spelen kwam Heracles verdiend aan de leiding via Jeremy Cijntje, die een fraaie steekpass van Niels Leemhuis vakkundig afrondde: 1-0. Ruim tien minuten later verdubbelde Adrian Szöke de score. De spits schoot een lage voorzet van Lucas Schoofs hard en droog binnen: 2-0. Doelman Michael Woud was bij beide treffers kansloos.

Beleving

‘In de rust heb ik aangegeven dat ik de beleving miste bij ons,’ blikt trainer Arts terug. ‘Ik miste de passie, de bereidheid om te knokken voor iedere meter. Dat begrijp ik niet.’

Woud alert

Na een uur spelen kwam Willem II iets beter in de wedstrijd en kreeg het via James McGarry een kans op de aansluitingstreffer. De Nieuw-Zeelander werd op maat bediend, sneed goed de zestien in, maar mikte vervolgens de bal over de kruising. In het vervolg kon Woud zich nog tweemaal onderscheiden. De doelman redde eerst knap op de doellijn en hield later de doorgebroken Cijntje van scoren af door zijn inzet met de voet te keren. In de 84ste minuut moest de Willem II-goalie alsnog capituleren, toen Szöke een penalty in de linkerhoek schoot.

Gladon

In de laatste seconden van de wedstrijd zorgde Paul Gladon voor het slotakkoord. Nadat Elton Kabangu was neergehaald mocht de supersub van zondagmiddag vanaf elf meter aanleggen. De oud-Heraclied mikte de bal in de linkerhoek en bracht zo de 3-1 eindstand op het scorebord. ‘Paul heeft gedaan wat hij moet doen. Zijn weekend was toch al goed, hij liep nog op de adrenaline van zondag’, aldus Arts. Over de teamprestatie was de trainer klip en klaar. ‘We kwamen handelingssnelheid tekort, we toonden geen initiatief, we dekten niet goed door. We hebben volkomen terecht verloren.’

Drie uit vier

Na vier wedstrijden in de kampioenspoule – die na de winterstop van start ging – staat Willem II op drie punten. Alleen bij N.E.C. werd gewonnen. Eerder werd van PEC Zwolle en FC Groningen verloren. ‘De weerstand in deze poule is een stuk groter,’ zegt Arts. ‘Over twee weken spelen we tegen sc Heerenveen. Ook dat wordt geen makkelijke wedstrijd. Ik hoop dat we ons dan beter tonen.’