Martin van Geel slaat na dit seizoen nieuwe weg in
Fotografie door
Toin Damen & Geert van Erven

Martin van Geel neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Willem II. ‘Na 29 jaar aan diverse clubs in verschillende rollen leiding te hebben gegeven, kies ik ervoor om niet langer de eindverantwoordelijkheid bij een club te dragen. Na dit seizoen wil ik mijn kennis en ervaring op een andere manier inzetten’, aldus Van Geel. Voor Willem II betekent de keuze van Van Geel dat de club op zoek moet naar een nieuwe directie.

Martin van Geel (63) trad 5 jaar geleden in dienst bij Willem II als algemeen directeur. Sinds september 2023 combineert hij die rol met die van technisch directeur bij de Tricolores. Daarnaast is Van Geel ook directeur van de vennootschap die het stadion in eigendom heeft. ‘Functies die ik door mijn ervaring kon combineren, maar die erg intensief zijn.’

In 1977 startte Van Geel zijn voetbalcarrière bij Willem II die hem vervolgens voerde langs Ajax, Roda JC en Feyenoord om tot slot ook weer te eindigen in Tilburg. Daar ruilde de middenvelder in 1995 zijn voetbalschoenen in voor dat van het maatpak van technisch directeur. Na de succesvolle periode met Co Adriaanse in de Champions League, verkaste Van Geel naar AZ en vervulde in de jaren daarna in dezelfde volgorde als tijdens zijn voetballoopbaan, ook het technisch directeurschap bij Ajax, Roda JC en Feyenoord om vervolgens in 2019 als algemeen directeur aan de slag te gaan bij Willem II.

Afbeelding
Martin van Geel

Onder Van Geel plaatste Willem II zich in de afgelopen 5 jaar voor Europees voetbal, doorstond het de coronacrisis, werd het Koning Willem II stadion aangekocht en verbouwd, groeide de omzet in recettes, merchandising en horeca aanzienlijk, maar degradeerde de club ook uit de Eredivisie. ‘Dat laatste kan dit seizoen worden hersteld, de voortekenen zijn positief, maar we zijn er zeker nog niet’, zo waarschuwt Van Geel.

‘Ik hoop in de toekomst mijn kennis en ervaring op een andere manier in te kunnen zetten voor de voetbalwereld, maar dit is iets waarover ik pas na het seizoen ga nadenken. Over de exacte invulling heb ik nog geen vast omlijnd idee. Voorlopig is dat ook totaal onbelangrijk en moet alles in het teken staan van een terugkeer van Willem II op het hoogste podium, daar moet binnen de club de volledige focus op zijn’, aldus Van Geel.

Ook Raad van Commissarissen-voorzitter Jan van der Laak sluit zich aan bij de woorden van zijn directeur. ‘Martin is de afgelopen 5 jaar heel belangrijk geweest voor de club en we zullen zijn ervaring en kunde gaan missen, maar respecteren zijn besluit om na dit seizoen een andere weg in te slaan. De RvC is blij dat Martin van Geel nu al zijn beslissing kenbaar heeft gemaakt zodat wij ons goed en tijdig kunnen gaan beraden over de invulling van een nieuwe directie.’

Bericht delen