Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis zijn internationals

Donderdagavond 5 september om 20.45 uur begon Griekenland uit in Tampere tegen Finland. Aanvallende middenvelder Marios Vrousai mocht van Nederlandse coach John van 't Schip in de basis starten in zijn debuutwedstrijd. Vangelis Pavlidis startte de wedstrijd vanaf de bank. Ook Willem II-aanvallers Ché Nunnely en Mats Köhlert kwamen donderdagavond in actie.

Pavlidis en Vrousai

Marios Vrousai stond aan de basis van het duel, net als bij Willem II speelde hij tegen Finland op de 'nummer 10' positie. Pas na 52 minuten werd de score geopend, Finland kreeg een penalty die benut werd door Teemu Pukki. De Fin speelt bij Norwich City en heeft dit seizoen al vijf goals gemaakt in de Premier League. In de 76e minuut kwam Willem II-topscorer Vangelis Pavlidis binnen de lijnen en maakte zo zijn debuut voor Griekenland. Helaas kon hij geen punt meer redden voor de Griekse ploeg en eindigde het dus in 1-0. De ploeg van John van 't Schip heeft nu vier punten uit vijf wedstrijden, het zal voor Griekenland nog een lastige klus worden om het EK te halen.

Ché Nunnely

In het Engelse Shrewsbury kwam Nederland onder 20 in actie tegen Engeland onder 20. Ché stond in de basis en speelde in totaal 87 minuten, hij werd uiteindelijk gewisseld voor Juan Familia-Castillo die uitkomt voor Chelsea onder 19. De wedstrijd zelf had geen spannend scoreverloop en eindigde in 0-0.

Mats Köhlert

Heel gek is het niet dat Mats Köhlert is opgeroepen voor Jong Duitsland met zijn twee prachtige goals thuis tegen FC Emmen. Donderdagavond mocht hij in Zwickau, Duitsland in de basis starten. Na 25 minuten kwam Jong Duitsland op voorsprong tegen Jong Griekenland, in de rust wisselde Duitsland alle elf spelers. In de 58e minuut vergrootte Duitsland de voorsprong door een goal van middenvelder Niklas Dorsch. Het duel eindigde in een 2-0 overwinning voor de Duitsers.