Marc Verstraeten benoemd tot lid van verdienste

Marc Verstraeten is vanavond tijdens een feestelijke afscheidsbijeenkomst door het Stichtingsbestuur benoemd tot Lid van Verdienste van Willem II. Verstraeten trad begin dit jaar na zes jaar af als lid van de Raad van Commissarissen (RvC).

In december 2010 werd Marc als lid van de RvC benoemd met als aandachtgebied ‘financiën’. Dat was aan het einde van een buitengewoon moeilijke periode, waarin de club een faillissement maar nipt wist te voorkomen. Marc trad destijds als een van de eersten aan in de nieuwe bestuurlijke structuur die  als gevolg van de adviezen van de Commissie van Wijze mannen in het leven was geroepen.

MANIER VAN WERKEN

De club had op dat moment nog steeds een groot negatief eigen vermogen en ondanks de beperkingen van de RvC, is zeker ook aan de gedegen en vasthoudende manier van werken van Marc te danken dat de afgelopen zes jaar het negatief vermogen is omgebogen  in een, zij het thans nog bescheiden, positief eigen vermogen. Dit nota bene in een periode waarin Willem II tweemaal degradeerde naar de Jupiler League maar ook weer promoveerde naar de Eredivisie. 



BETROKKEN

Naast het financieel beheer van de club heeft Marc zich ook intensief betrokken getoond bij talloze andere onderwerpen die zich in de loop der jaren hebben voorgedaan. Bij het vervullen van zijn functie heeft Marc zich als een accurate en integere toezichthouder, laten kennen. Verder bleef  hij standvastig in zijn argumentatie en bleef hij goed oog houden en zo nodig aandacht vragen met betrekking tot de taken en verantwoordelijkheden die aan de diverse bestuurslagen waren toebedeeld. Van belang is tenslotte te vermelden dat Marc gedurende het seizoen 2015-2016 tevens de rol van voorzitter van de RvC heeft waargenomen. 



Marc, van harte gefeliciteerd met deze mooie benoeming en bedankt voor alles wat je voor de club betekend hebt.

Bericht delen