Marbella (dag 7): 'Duitse' nederlaag tegen Dortmund

Marbella (dag 7): 'Duitse' nederlaag tegen Dortmund

Trainer Adrie Koster koos ervoor om de spelers die niet volledig okselfris waren, uit voorzorg aan de kant te houden. Daardoor begon Freek Heerkens als linksback en Justin Ogenia als rechtsback. In de punt van de aanval verving Kristófer Kristinsson de zieke Fran Sol. 

Bij de ‘reserves’ van Borussia Dortmund, waarvan de hoofdmacht later tegen Feyenoord zou spelen, stonden spelers als Shinji Kagawa, Jadon Sancho, Achraf Hakimi en Thomas Delaney in de basis. Van een tweede elftal van de Duitsers was dus niet bepaald sprake.

Korte voorsprong
Willem II begon zonder ontzag voor de Duitse grootmacht aan de wedstrijd. Dat leidde na een kwartier tot de openingstreffer van Aras Özbiliz, die puik voorbereidend werk van Damil Dankerlui knap binnenwerkte: 1-0. Lang mochten de Tricolores niet van de voorsprong genieten. Uit een scrimmage voor de goal van Timon Wellenreuther werkte Alexander Isak de bal binnen: 1-1.

Kristinsson
Willem II werd met name over de rechterflank gevaarlijk. Dat had onder andere te maken met de sterkspelende Justin Ogenia en Dankerlui, die in de 37e minuut wederom aangever was toen Willem II via Kristófer Kristinsson op 2-1 kwam. De IJslander schoof een lage voorzet van Dankerlui bij de tweede paal binnen.

Vijf wissels
In de rust wisselde Koster een vijftal spelers. Invloed op het spelbeeld had dat allerminst. Willem II bleef overeind tegen Die Borussen, die naarstig op zoek waren naar de gelijkmaker. Die viel echter pas tien minuten voor tijd. Het was wederom Isak die ditmaal Michael Woud verschalkte. De Spaanse scheidsrechter had geen oor voor de protesten van de Tricolores, die van mening waren dat het een buitenspelgoal betrof. 

'Duitse zege'
In plaats van de voorsprong te verdedigen, was het plots zaak om niet van Dortmund te verliezen. De ploeg van Lucien Favre drong in de slotfase behoorlijk aan. Het laatste balcontact van de wedstrijd werd Willem II fataal. Achraf Hakimi knalde een vrije trap hard en loepzuiver in de lange hoek achter de kansloze Woud: 2-3. 

Opstelling Willem II
Wellenreuther (45. Woud) / Ogenia (45. Van den Bogert) / Peters / Meißner / Heerkens / Anita (45. Akkaynak) / Llonch / Crowley / Özbiliz (45. Croux) / Kristinsson (45. Saddiki) / Dankerlui. 

Laatste nieuws