Marbella (Dag 5): Lachspieren en vrije tijd

Marbella (Dag 5): Lachspieren en vrije tijd

Dag 5 in Marbella was voor de selectie een korte trainingsdag. Er werd enkel in de ochtend getraind en de middag mocht naar eigen invulling bepaald worden. 

Evenals de dinsdagtrainingen kwam er op woensdag bijna geen bal aan te pas. De technische staf had vooral fysieke arbeid voor de Tricolores op het programma staan. De ochtendtraining begon uiteraard met een warming-up. Daarna werd met meetapparatuur enkele parcours afgelegd, zoals een veertig meter sprint en een parcours waarbij vooruit, zijwaarts en achteruit gelopen moest worden. 

Lachspieren
Het meest zware én hilarische gedeelte van de training moest nog komen. Afsluiter van de dag was het afleggen van een korte afstand in duo’s, waarbij allerlei combinaties gevormd moest worden. Naast de welbekende ‘kruiwagen’, moesten de spelers elkaar onder andere tillend, duwend en trekkend over de achterlijn helpen. Het tafereel werkte hoor- en zichtbaar op de lachspieren (zie foto’s hieronder). Na de lunch zocht het merendeel van de spelers ter ontspanning Puero Banús op, de haven van Marbella. 

Restant
Donderdag traint Willem II tweemaal, waarna vrijdag de wedstrijd tegen Borussia Dortmund II én aansluitend de terugvlucht naar Nederland wacht. Op zondag 20 januari wacht de eerste wedstrijd, in eigen huis tegen NAC Breda.

Laatste nieuws