Lia Smeets benoemd tot lid van verdienste
Fotografie door
Toin Damen

Lia Smeets is voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht door Paul Gerritse, voorzitter van het stichtingsbestuur, benoemd tot lid van verdienste van Willem II. Lia was als vrijwilliger meer dan 25 jaar actief in de secretariële ondersteuning van het bestuur en de raad van commissarissen. Ze werkte onder andere samen met Wim Groels, Jan Vullings en Hans Verbunt en is de eerste vrouw in onze clubhistorie die tot lid van verdienste benoemd is. 

Van 1983 tot 1996, met een onderbreking van twee jaar, was Lia wekelijks als notulist aanwezig bij bestuursvergaderingen onder voorzitterschap van Wim Groels. Ze werkte notulen uit en zorgde ervoor dat de voortgang van actiepunten bewaakt bleef. In de jaren die volgden bleef ze haar werk ook onder het bewind van Jan Vullings en Hans Verbunt tot medio 2010 met plezier en professionaliteit doen. Lia was zeer loyaal en uiterst betrouwbaar en ging zeer zorgvuldig om met de vele vertrouwelijke informatie. Haar werkwijze was altijd zeer correct en van hoge kwaliteit. 

Andere taken

Naast deze taken nam ze vaak ook andere taken voor haar rekening. Zo maakte ze nieuwe buitenlandse spelers wegwijs in de regio Tilburg, was ze nauw betrokken bij de jubileum dag van het 25-jarig jubileum van Piet de Visser en reikte ze graag andere vrijwilligers de helpende hand, ook als daar niet om gevraagd werd. 

Verrast en trots

Vanwege haar jarenlange en belangeloze inzet en het vele werk dat Lia voor de club gedaan heeft, heeft de benoemingscommissie van Willem II besloten Lia voor te dragen als lid van verdienste. Lia: ‘Ik ben blij verrast en trots op deze onderscheiding. Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan en ben dankbaar voor de vele leuke contacten die daardoor zijn ontstaan.’ 

Van harte gefeliciteerd Lia! 

Bericht delen