Lege KingSide bij Willem II - FC Den Bosch

Op 15 oktober wordt de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch met een lege KingSide gespeeld. De tuchtcommissie van de KNVB heeft Willem II gestraft voor de ongeregeldheden met vuurwerk en gegooide bekers bij de thuiswedstrijd in de play-offs tegen VVV-Venlo van vorig seizoen.

De wedstrijd wordt gespeeld zonder supporters op de vakken A, B en C. Seizoenkaarthouders van de KingSide hebben bij deze wedstrijd geen toegang tot het Koning Willem II stadion en ook spandoeken op de KingSide zijn niet toegestaan.

'Deze sanctie hing al een tijd in de lucht. De voorwaardelijke straf is nu omgezet in een definitieve maatregel. Dit hebben wij te accepteren, hoe pijnlijk en onterecht ook voor alle supporters die de club op positieve wijze ondersteunen. Zij zijn helaas de dupe van een aantal supporters die zich wederom misdragen hebben,’ licht algemeen directeur Martin van Geel toe.

Kaartverkoop & seizoenkaarten
Voor de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch zijn de seizoenkaarten voor de KingSide dus niet geldig. Supporters met een seizoenkaart op de KingSide hebben daarnaast geen aankooprecht voor tickets bij dit duel. Supporters met een seizoenkaart op de andere vakken kunnen maximaal twee tickets bijkopen. Er is geen vrije verkoop.

Leeg uitvak
Eerder werd bekend dat ook het uitvak deze wedstrijd leeg zal blijven. De supporters van FC Den Bosch zijn niet welkom. Dit besluit is genomen door de Tilburgse voetbalvierhoek. Dat is het overleg tussen de burgemeester, Openbaar Ministerie, politie en Willem II. De aanleiding zijn de ongeregeldheden tijdens deze wedstrijd vorig seizoen.

Bericht delen