Leeroy Owusu voor drie jaar naar Willem II

Leeroy Owusu voor drie jaar naar Willem II
Fotografie door
Toin Damen

Leeroy Owusu is vanaf het seizoen 2020-2021 speler van Willem II. De Tricolores nemen de rechtsback na dit seizoen over van De Graafschap. Hij tekent voor drie jaar. 

Owusu (23) doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax. In 2014 maakte hij in de eerste divisie zijn debuut voor Jong Ajax en in twee seizoenen kwam hij tot 59 wedstrijden. Na twee jaar bij het beloftenelftal van de Amsterdammers maakte hij de stap naar Excelsior, waar hij helaas niet veel speelde. 

Superboeren
In het seizoen 2017-2018 was hij van grote waarde voor Almere City FC. Met een goal en acht assists in 29 wedstrijden was Owusu medeverantwoordelijk voor het bereiken van de play-offs. De Graafschap, de club waar hij na dat seizoen naartoe ging, trok in de finale aan het langste eind. Bij de Superboeren miste Owusu in twee seizoenen geen wedstrijd. 

Strijd om promotie
Owusu: ‘Ik ben blij dat ik na de zomer voor de huidige nummer vier van de Eredivisie ga spelen. Hopelijk kan Willem II deze lijn de komende jaren vasthouden. Maar voor het zover is focus ik me volledig op De Graafschap. We willen promoveren naar de Eredivisie en daar ga ik mijn uiterste best voor doen!’

De officiële presentatie van Owusu vindt in een later stadium plaats. 

Bericht delen