Late zege voor Willem II 2

Willem II 2 heeft de tweede competitiewedstrijd in Nijmegen van N.E.C. 2 gewonnen. Een late goal van Elton Kabangu bracht de Tricolores de zege: 2-3.

In tegenstelling tot de piepjonge ploeg van vorige week (0-1 verlies tegen PEC Zwolle 2), had Arno Arts tegen zijn voormalig werkgever ditmaal wel de beschikking over eerste elftalspelers. Görkem Saglam, die een week geleden voor tweeënhalf jaar tekende, speelde de gehele wedstrijd.

Voorsprong

Willem II kwam na twintig minuten op voorsprong door een afstandsschot van Rick Zuijderwijk. De poging van de middenvelder werd van richting veranderd, waardoor de bal achter de NEC-doelman belandde. Een paar minuten later trok Thomas Beekman de score weer gelijk: 1-1. Toch kwam Willem II nog voor de rust wederom op voorsprong. Paul Gladon knikte de bal vanuit een hoekschop tegen de touwen: 1-2.

Late winnende

Na een uur zag trainer Arts de Nijmegenaren wederom op gelijke hoogte komen. Ditmaal zorgde Aijman Sellouf voor de gelijkmaker. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuut bracht Elton Kabangu de Tilburgers toch nog de zege: 2-3.

Gelijkspel was terecht

Arts: ‘Het moet gezegd dat N.E.C. qua veldspel iets beter was, maar wij creëerden de betere kansen. Gezien de verhoudingen was een gelijkspel eigenlijk terecht geweest, maar uiteraard ben ik blij met deze late overwinning.’