Late zege in laatste oefenduel

Willem II heeft de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen afgesloten met een 2-1 zege. In Tilburg bleek Belgische tweedeklasser Excelsior Virton een lastige te kloppen tegenstander.



Driess Saddiki zette Willem II al vroeg op voorsprong. Na een hoekschop kopte de middenvelder eerst tegen de Belgische doelman, maar in de rebound schoot hij alsnog raak: 1-0. Lang konden de honderden supporters niet van de voorsprong genieten. Ruiter veroorzaakte een strafschop, waarna hij voor de rechterhoek koos maar de bal in de linkerhoek binnen zag vallen: 1-1. Doelpuntenmaker Saddiki moest na een halfuur de strijd staken. Heerkens kwam op 'zes' binnen de lijnen.  

Weer Kabangu

Na de pauze bleek Brondeel de vervanger van Ruiter en na een uur speeltijd kwamen nog acht spelers (waaronder Michelis en Svensson) binnen de lijnen. Kort na zijn invalbeurt had de voor Feyenoord-thuis geschorste Pol Llonch de 2-1 op zijn schoen, maar een hard en gericht schot ging rakelings over. De Belgen kropen allesbehalve in hun schulp en kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotfase viel toch de 2-1. Op aangeven van de sterk spelende Svensson knikte de in de voorbereiding veel scorende Elton Kabangu de winnende treffer binnen. 

Bericht delen