KPN EN VRIENDENLOTERIJ SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

KPN EN VRIENDENLOTERIJ SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

Tijdens de 'Week tegen Eenzaamheid', die dit jaar plaatsvindt van 1 oktober tot en met 8 oktober, vragen KPN Mooiste Contact Fonds en Maatschappelijk partner VriendenLoterij samen op een ludieke manier aandacht voor het groeiende probleem van eenzaamheid onder ouderen. Tijdens de diverse Eredivisiewedstrijden in speelronde 9 maken ouderen hun opwachting als player escort om zo het groeiende probleem van eenzaamheid en sociaal isolement in deze bevolkingsgroep voor het voetlicht te brengen. 

De ‘Week tegen Eenzaamheid’ wordt jaarlijks georganiseerd om aandacht te vragen voor eenzaamheid in Nederland en is dit jaar van 1 tot en met 8 oktober. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 2,5 miljoen 65-plussers, waarvan bijna de helft van deze ouderen zich eenzaam voelt.

KPN Mooiste Contact Fonds
Sociaal contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het KPN Mooiste Contact Fonds brengt al 12 jaar mensen die zich eenzaam voelen weer in contact met hun omgeving of, wanneer dat waardevol is, met lotgenoten. KPN kan, als hoofdsponsor van de Eredivisie, met het KPN Mooiste Contact Fonds ouderen die eenzaam zijn middels voetbal verbinden. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat het KPN Mooiste Contact Fonds in de top-3 staat van de meest gewaardeerde bedrijfsfondsen in Nederland.

VriendenLoterij
De VriendenLoterij en het Ouderenfonds komen samen in actie om de drempels voor ouderen weg te nemen en zoveel mogelijk ouderen aan wekelijks sociaal contact te helpen. Iedereen die van 17 september tot en met 31 oktober meespeelt, helpt per lot één oudere aan wekelijks contact. Hierdoor krijgen ouderen waardevolle contactmomenten met een bel-, schrijf- of breimaatje, wordt het voor hen weer mogelijk om teamsporten uit te oefenen en kunnen ze samen op pad. 
De hele maand oktober wordt samen met verschillende partners zoals KPN Mooiste Contact Fonds aandacht gevraagd voor dit belangrijke onderwerp. Want samen winnen we het van eenzaamheid!

Meer informatie over de landelijke actie is te vinden op www.vriendenloterij.nl/ouderenfonds
 

Laatste nieuws