Kosters eerste team zaterdagavond te gast

Kosters eerste team zaterdagavond te gast

Adrie Koster zwaait sinds vorig seizoen de scepter over het eerste elftal van Willem II. De oudere generatie Willem II-supporters herinnert zich ongetwijfeld 5 februari 1990. Op die dag volgde Koster Piet de Visser op en krijgt hij voor de eerste maal de eindverantwoordelijkheid over het elftal.

De trainerscarrière van Koster bij de Tricolores begint echter al enkele jaren eerder. Als assistent-trainer van Piet de Visser is hij ook trainer/coach van het tweede elftal. De generatie talenten van 1987 vormen in feite het eerste team waarvoor Koster de eindverantwoordelijkheid draagt.

Reünie 
Oude Glorie Willem II herenigt zaterdag (rondom Willem II VVV Venlo) een aantal spelers van dat elftal met hun oude coach. Zo zijn John Bruurs, Cyril Holtkamp, Anton Minkels, Frank van Brunschot, Wil van Iersel en Roland Jansen speciale gast in het stadion. Van deze generatie kwam Jansen het verst. De doelman verdedigde gedurende ruim tien jaar in 257 wedstrijden het Willem II-doel. Van Brunschot en Holtkamp kwamen tot respectievelijk een en vijf officiële optredens in de hoofdmacht.

Voor Bruurs, Minkels en Van Iersel was het tweede elftal het eindstation. Toch zijn ook zij nog met regelmaat op de tribune te vinden van hun oude club. Zaterdagavond ontmoeten ze elkaar weer en worden ongetwijfeld oude verhalen van weleer opgehaald.

2e elftal 1987

Boven v.l.n.r.: Adrie Koster, Wil van Iersel, Adrie van Os, Cyril Holtkamp, Frits Copal, Michel Jansen, Gerard Pickokrie, Marcel Wever, Kees van Tilburg, Nicky Bossers, Arthur van Wezel, Dennis Cohen, Jan van Dun. Onder v.l.n.r.: Anton Minkels, Frank van Brunschot, John Bruurs, Edwin Koreman, Ahmed Lazaar, Ronald Jansen, Marc de Veer.

Fotografie © Archief Willem II

Laatste nieuws