Kostas Tsimikas waardevol voor Jong Griekenland

Kostas Tsimikas heeft de afgelopen dagen een belangrijk aandeel gehad in twee zeges van Griekenland onder 21 jaar op de leeftijdsgenoten van Moldavië en San Marino.

Eind vorige week speelden de Grieken de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië. In de Moldavische hoofdstad Chisinau bleef het lang 0-0, maar in het laatste halfuur scoorde Griekenland tweemaal. Bij beide doelpunten leverde Kostas Tsimikas de assist. 

San Marino
Dinsdagavond speelde Tsimikas met Griekenland de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. De Grieken waren heer en meester en boekten een ruime en verdiende overwinning: 0-5. Bij de 0-2 van de Griekse spits Efthymios Koulouris was Tsimikas wederom de aangever. In de rust werd de linksback door bondscoach Antonis Nikopolidis gewisseld. 

Aan de leiding
Griekenland gaat door de twee winstpartijen met in totaal 12 punten uit vier wedstrijden aan de leiding in de poulefase van de kwalificatie voor het EK 2019 in Italië en San Marino.  

FC Twente
Tsimikas sluit naar verwachting vrijdagochtend weer aan bij de Tricolores. Zondag is de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De aftrap van dat duel in het Koning Willem II stadion is om 14.30 uur. 

kos
Kostas Tsimikas (fotografie: Geert van erven)

 

Delen mag

Laatste nieuws