KNVB gooit bekertoernooi op de schop

KNVB gooit bekertoernooi op de schop

Als gevolg van de coronamaatregelen die ook het amateurvoetbal treffen, heeft de KNVB besloten om dit seizoen alleen met betaald voetbalclubs het TOTO KNVB-bekertoernooi te hervatten. Voor het vervolg is komend weekend een nieuwe loting. 

Het niet langer deelnemen van amateurclubs aan het bekertoernooi heeft gevolgen voor de rest van het toernooi. In de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi worden de volgende betaald voetbalclubs (BVO’s) meegenomen:

- de elf winnaars van de BVO’s die in oktober onderling tegen elkaar hebben gespeeld;
- de acht BVO’s die de wedstrijd tegen amateurverenigingen niet hoeven te spelen en automatisch doorgaan naar de tweede ronde;
- de vier BVO’s die uitkomen in de groepsfase van de Champions League en de Europa League;

Vrijstelling
Om in de achtste finales op het aantal van zestien clubs uit te komen, worden in de tweede ronde door veertien BVO’s zeven wedstrijden gespeeld. De negen clubs die na de loting overblijven, krijgen een vrijstelling voor de achtste finales. De loting vindt komende zaterdag (21 november) plaats bij FOX Sports.

Midden december
De tweede ronde vindt plaats op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december. De achtste finales staan gepland voor dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

De 26 amateurclubs die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en worden volgend seizoen toegelaten tot het toernooi. 

Lees hier de gehele toelichting van de KNVB. 
 
 

Geert van Erven

Laatste nieuws