Klaar voor de laatste fase?

Klaar voor de laatste fase?

Vanavond speelt Willem II in Almelo tegen Heracles. Willem II begint aan de laatste zes competitieduels van de 2020-2021. Na Heracles wachten nog RKC Waalwijk, FC Utrecht, PSV, ADO Den Haag en Fortuna Sittard.

Heracles en Willem II sloten speelronde 28 af met een nederlaag. Heracles moet vandaag met het oog op de play-offs winnen, Willem II heeft een overwinning nodig om een grote stap richting lijfsbehoud in de Eredivisie te zetten. 

3-4
Het is de laatste jaren moeilijk punten halen in Almelo voor Willem II. Van de laatste vijftien wedstrijden won Willem II slechts drie keer en speelde twee keer gelijk. De laatste overwinning stamt uit het 2018-2019. Op dinsdag 2 april 2019 werd het 3-4 voor de Tilburgers met doelpunten van Alexander Isak (2), Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai. De laatste uitwedstrijd op 15 september 2019 werd verloren met 4-1. 

Bekijk hier de samenvatting van de 3-4 zege

Supporters
Vanavond is de tweede ontmoeting in dit seizoen. De eerste confrontatie was op 20 september 2020 en werd door de Tricolores glansrijk gewonnen met 4-0 met doelpunten van Vangelis Pavlidis (2), Görkem Saglam en John Yeboah. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen die met supporters gespeeld mocht worden. 

Heracles wisselende resultaten
Het team van coach Frank Wormuth, die bezig is aan zijn derde seizoen, herpakte zich snel na de nederlaag in Tilburg en speelde de volgende wedstrijd gelijk tegen PSV (1-1). Heracles staat inmiddels op de negende plaats met 36 punten. De resultaten zijn wisselend, waarbij gelijke spelen tegen Feyenoord en PSV afgewisseld werden met nederlagen tegen RKC, VVV en Fortuna Sittard. Door goede resultaten tegen de directe concurrenten doet Heracles nog mee aan de strijd om deelname aan de play-offs. De doelpuntenmachine van Heracles hapert dit seizoen en met 31 doelpunten hebben ze minder gescoord dan de concurrenten in de middenmoot én staan in gemaakte doelpunten gelijk met Willem II.

  Ws W G V P Ds
9. Heracles Almelo 28 10 6 12 36 31-43
15. Willem II 28 5 7 16 22 31-57

Vloet en Pröpper
Rai Vloet is met 13 doelpunten topscorer van Heracles. De voormalige speler van PSV, NAC en diverse buitenlandse clubs maakt in 2020 de overstap van Excelsior naar Heracles. Aanvoerder en centrale verdediger Robin Pröpper is bezig aan zijn vijfde seizoen en kan transfer vertrekken. Hij zorgt voor een solide basis in de verdediging en is de architect van veel aanvallen. Om de aanvalslinie te versterken werd tijdens de winterstop Ahmed Kutuce van Schalke 04 aangetrokken. Ook het middenveld werd versterkt met Elías Sierra (KRC Genk) en Melih İbrahimoğlu (Rapid Wien). 
Ex-Willem II'er Ismail Azzaoui is geblesseerd en kan door Wormuth niet worden opgesteld. 

Ismail Azzaoui in Almelose dienst.

Heracles – Willem II begint om 18.45 uur en is te zien bij het hoofdkanaal van ESPN. Scheidsrechter is Pol van Boekel en de VAR in Zeist is Marc Nagtegaal. Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op Heracles – Willem II. Speel bewust, 18+. 

Toin Damen

Laatste nieuws