Kinderpersconferentie WII Kings

Kinderpersconferentie WII Kings

Gewapend met een berg ingestudeerde vragen voor de WII Kings kinderpersconferentie verzamelden woensdag zo’n vijftien kidsclubleden zich bij het Koning Willem II stadion. Ze kregen de gelegenheid om twee van hun Willem II-helden het hemd van het lijf te vragen.

Na een uitstekende vragenvoorbereiding was het grote moment daar en werden Wessel Dammers en Jizz Hornkamp in de, voor de gelegenheid opgetuigde, persruimte met een daverend applaus ontvangen. Tijd om de spelers aan de tand te voelen!

Superheld
Onder toeziend oog van mascotte Kingo vuurden de jonge Willem II-reporters talloze grappige, originele en serieuze vragen op het duo af. Zo wilde Zico graag weten wie de superheld is van Hornkamp. Het antwoord ‘Eminem’ riep bij de aanwezigen merkbaar associaties op met de gekleurde snoepjes, want vanuit de zaal volgde een ‘lekker’ waarmee de kleine journalist de lachers op zijn hand kreeg.


Van spits naar verdediger
Opvallend was dat Dammers vertelde dat hij tot zijn doorbraak in Feyenoord 1 de spitspositie bekleedde maar toen noodgedwongen, wegens onvoldoende mankracht in de achterhoede, is omgeturnd tot centrale verdediger. Hierop volgend vroeg Luka zich af wat de moeilijkste tegenstander is waartegen hij heeft gespeeld. ‘Zlatan Ibrahimović’, antwoordde de verdediger met volle overtuiging, refererend naar de Europese wedstrijd tegen Manchester United gedurende zijn tijd in Rotterdam.


Eredivisie
Op de vraag of hij na dit seizoen, ongeacht de afloop, ook nog bij Willem II speelt, kon Hornkamp vraagsteller Luuk geruststellen: ‘Ja, natuurlijk! We doen ons uiterste best om deze mooie club in de Eredivisie te houden. En anders gaan we er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau.’

Elton Kabangu
Alle kinderen kwamen aan de beurt om goede vragen te stellen. Zo weten we nu dat Hornkamp ‘s nachts wakker gemaakt kan worden voor sushi, Dirk Kuyt wegens zijn werklust het jeugdidool van Dammers was en dat Elton Kabangu het grappigste is uit de huidige Willem II-selectie. ‘Elton wil niet per se grappig zijn, maar het zijn soms wat onhandige acties die tot hilariteit leiden’, lacht Dammers.

Na afloop van de persconferentie gingen de WII Kings op de foto en werden er handtekeningen gescoord. Het was een geslaagde middag, Tilburg is een aantal journalistjes in de dop rijker!


Ook lid worden van de WII Kings? Stuur dan een mail naar wiikings@willem-ii.nl voor meer informatie.

Toin Damen

Laatste nieuws