Kabangu naar Union Saint-Gilloise

Kabangu naar Union Saint-Gilloise
Fotografie door
Geert van Erven

Elton Kabangu vervolgt zijn carrière in zijn thuisland België bij Union Saint-Gilloise. Kabangu heeft voor drie seizoenen getekend bij de club die afgelopen weekend in de extra tijd het kampioenschap uit handen gaf en als derde eindigde.

Union promoveerde in 2021 na bijna een half eeuw naar de hoogste Belgische klasse. Vorig jaar werd de Brusselse club tweede, de derde plek van dit jaar geeft recht op deelname aan de Europa League. Kabangu kijkt ernaar uit om dichtbij huis aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan te beginnen. 'Union is een mooie club die het sinds de promotie goed doet. Ze spelen Europees, hun visie spreekt me aan en het is erg dichtbij huis. Dat is voor mij en mijn familie natuurlijk erg fijn.'

Afbeelding
ddd

Vechtersmentaliteit 
Vier seizoenen lang droeg Kabangu het Willem II-shirt. In de eerste jaren moest hij vaak genoegen nemen met een plek op de bank. In de zomer van 2020 kwam hij in het ziekenhuis terecht nadat hij flink getroffen werd door het coronavirus. Kabangu’s herstel duurde lang, maar hij toonde karakter, werkte hard en kwam terug. Bij de seizoenopening tegen Feyenoord in 2021 maakte hij zijn rentree. Afgelopen seizoen was Kabangu met 13 goals zelfs clubtopscoorder. 

Afbeelding
awd

Onrealistisch gevoel
Hij verlaat Willem II met pijn in zijn hart. 'Het voelt onrealistisch dat ik de club verlaat. Ik ben hier al zo lang en heb zo'n goede band met de mensen van de club gecreëerd. Ik heb veel moeilijke fases meegemaakt, maar heb me áltijd gesteund gevoeld. Dat maakt mijn vertrek emotioneel voor me. Ik ga heel veel mensen missen, maar vooral het gevoel van hier zijn, thuis zijn, dat wordt moeilijk om achter me te laten.' 

Elton, bedankt voor jouw vier jaren bij de club en voor jouw humor, positieve houding en vriendelijkheid. Deze mooie stap is je ontzettend gegund. Heel veel succes en geluk bij Union!