Jordens' jaren

Jordens' jaren

Met het besluit om zijn voetbalcarrière te beëindigen komt een einde aan het jarenlange aanvoerderschap van Jordens Peters. Maar liefst negen seizoenen lang verdedigde Jordens het rood, wit en blauw, waarin hij acht jaargangen captain was. Zo zag zijn Willem II-carrière eruit. 

Jordens kwam in de zomer van 2012 over van FC Den Bosch, dat door Willem II in de play-offs verslagen was. Na 159 duels voor de Bosschenaren, tekende hij in Tilburg een contract voor twee seizoenen. Jordens zal uiteindelijk vier keer zijn verbintenis verlengen. 

Jordens1

Jordens in 2012. 

Aanvoerder
Willem II promoveerde en op 19 augustus maakte Jordens in en tegen Groningen zijn Eredivisiedebuut voor de Tricolores. Helaas eindigde dat seizoen met degradatie naar de eerste divisie. Jordens kwam in zijn eerste jaar tot 28 wedstrijden. Door zijn leiderschap, zowel binnen als buiten de lijnen, gaf Jurgen Streppel hem in zijn tweede seizoen de aanvoerdersband. Willem II wordt kampioen, waardoor de kampioensschaal in Tilburg omhoog gaat en de Tricolores terugkeren op het hoogste niveau.

De schaal gaat omhoog, Willem II is kampioen van de eerste divisie!

Jordens wordt na het kampioenschap als beste aanvoerder vereerd met de Gouden Stier. De aanvoerdersband blijft Peters tot het einde van zijn carrière dragen. 

Geen tweede degradatie
In mei 2016 vecht Jordens met Willem II wederom tegen degradatie. In de allesbepalende play-offs tegen NAC Breda speelt hij beide wedstrijden. Na het verlies in Breda (2-1) wordt in Tilburg met 3-1 gewonnen. Een tweede degradatie met Willem II blijft Jordens bespaard. Een halfjaar later speelt Jordens in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles zijn 150e duel voor Willem II. 

Jordens viert de handhaving in 2016 met Kostas Lamprou.

De knie
De uitwedstrijd tegen AZ op 4 november 2017 is voor Jordens een zwarte dag. Geblesseerd moet El Capitano het veld verlaten. Onderzoek wijst uit dat hij een serieuze knieblessure heeft die hem uiteindelijk bijna een jaar buiten de lijnen houdt. Na een lange revalidatieperiode maakt Jordens, onder luid applaus van de supporters, eind oktober 2018 zijn officiële rentree in het bekerduel tegen SV Spakenburg. De knie zal hem in het vervolg helaas vaker parten spelen. 

Jordens raakt geblesseerd tijdens AZ - Willem II. 

'Lieve Jordens' 
Een halfjaar na zijn rentree maakt Jordens zich tegen het einde van de competitie op voor zijn 200ste wedstrijd én de bekerfinale in De Kuip. Op de ochtend van de thuiswedstrijd tegen PSV (zijn 200ste) plaats de club een video die samen met zijn vrouw Shane voor Jordens gemaakt is. 


Bekerfinale
Op 5 mei, twee dagen na zijn 32ste verjaardag, speelt onze aanvoerder de grootste wedstrijd in zijn carrière: de bekerfinale in een volle Kuip. 18.500 Willem II'ers zien het sterke Ajax met 0-4 winnen. Jordens wordt na een uur naar de kant gehaald. Gedesillusioneerd verlaat hij voortijdig het veld. 

Europa in
Het kalenderjaar 2020 is een van de mooiste jaren in de clubgeschiedenis. Onder leiding van aanvoerder Jordens behaalt de club voor het eerst in vijftien jaar Europees voetbal. In september 2020 speelt hij zijn eerste van zijn twee Europese wedstrijden. In Luxemborg wordt Progrès Niederkorn met 0-5 verslagen. Grote smet op Jordens Europese debuut is het noodgedwongen wegblijven van supporters. Toch weten honderden Willem II’ers andere manieren om de Tricolores op Luxemborgse grond te steunen. De daaropvolgende wedstrijd wordt in Tilburg van Rangers FC verloren (0-4).

250 en lijfsbehoud
In dat laatste seizoen komt Jordens minder in actie, maar is hij niet minder belangrijk voor het team. Willem II strijd om lijfsbehoud en binnen en buiten de lijnen doet Jordens er alles aan om de Tricolores beter te laten presteren. De beslissing valt uiteindelijk in de laatste speelronde. Jordens maakt in de extra tijd zijn entree en komt daarmee op 250 wedstrijden voor Willem II. Een absolute mijlpaal. 

Jordens viert het lijfsbehoud met de supporters.

Clubman
In totaal speelde Jordens voor Willem II 200 Eredivisieduels (inclusief play-offs), 35 wedstrijden in de eerste divisie, dertien bekerduels en twee Europese wedstrijden. Daarin scoorde hij in totaal zeven keer. Niet alleen vanwege zijn verdiensten op het veld, maar ook buiten de lijnen, werd Jordens door collega's, supporters, sponsoren en voetballiefhebbers gewaardeerd. In de loop der jaren groeide hij, mede door zijn toegankelijkheid, uit tot clubicoon.

Jordens, bedankt voor alles dat je voor Willem II en Tilburg betekend hebt. Wij wensen jou samen met Shane, Chase en jullie aanstaande dochter of zoon heel veel succes en geluk toe! 

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws