Jong Willem wint tweede competitieduel van FC Eindhoven

In een winderig Koning Willem II stadion heeft Jong Willem II maandagavond Jong FC Eindhoven met 3-1 verslagen. De technische staf, bestaande uit coach Dogan Corneille en trainer/assistent Edwin Linssen, was na afloop van het duel redelijk tevreden. In deze tweede competitiewedstrijd speelden nogal wat A-selectiespelers mee.

Dominant
De eerste helft kenmerkte zich door een goed voetballend Jong Willem II.  Er was voldoende druk naar voren en verdedigend kregen de bezoekers niet of nauwelijks kansen. De Tricolores creëerden een handvol kansen, maar slechts eenmaal werd er op slag van rust gescoord.

Doelpunt Thomas Kok
Al in de vijfde minuut kreeg Jong Willem II de mogelijkheid de score te openen, maar het schot vloog zo’n halve meter over de de lat. Een kleine acht minuten later was het bijna raak. Een corner werd door de Eindhovense defensie niet goed verwerkt. Het schot van de zestienmeterlijn werd echter bekwaam door de Eindhovense goalie gestopt. Het bleek uitstel van executie voor FC Eindhoven. Nadat Willem II een vrije schop toegewezen had gekregen, krulde Daniel Crowley de bal richting de verre hoek en de ingelopen Thomas Kok tikte de bal binnen: 1-0. In het verloop van de eerste helft had Jong Willem II eigenlijk moeten doordrukken, maar de ontstane kansen konden niet worden verzilverd. Corneille: ‘Het spel aan onze zijde was goed. We waren dominant, maar we hebben teveel kansen onbenut gelaten in deze eerste helft.’

Zeventig minuten
Aan de tweede helft begonnen de Tricolores zoals het eerste deel was afgesloten. Een solide defensie, druk naar voren en voldoende dreiging.  Na een kwartier was er dan ook het logische gevolg: een vrije trap werd door specialist Lex van Dijk prima binnen geschoten: 2-0.  FC Eindhoven stelde daar – mede door goed verdedigend werk van de Tricolores – niet veel tegenover. Na zeventig minuten goed voetbal zakte Jong Willem II wat weg en warempel bleek een afstandsschot doelman Mattijs Branderhorst te machtig: 2-1. In de slotfase kwam Jong Willem II, dat te ver terugzakte, toch nog onnodig in moeilijkheden. Scoren deed de Eindhovense ploeg niet meer. In de extra tijd zorgde Karim Coulibaly voor de eindstand: 3-1. Corneille: ‘We hebben zeker verdiend gewonnen. Als we beter met de kansen waren omgesprongen, had de uitslag hoger kunnen uitvallen.’