Jong Willem II verliest met opgeheven hoofd

Jong Willem II heeft de eerste competitiewedstrijd in Kerkrade met 5-2 verloren. De thuisploeg verscheen met enkele bekende namen zoals Filip doelman Kurto, Nathan Rutjes en Adil Auassar aan de aftrap.

Ondanks de nederlaag was coach Dogan Corneille niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. Weliswaar vond hij dat de verdediging te weinig daadkrachtig ingreep, maar tegelijkertijd had hij ook een team gezien dat het de Limburgers in eigen huis bijzonder moeilijk maakte.

Veerkrachtig

In de eerste helft kwam Roda JC aan een riante voorsprong (3-0), maar kort voor de rust toonde Willem II veerkracht en bracht Haji Adoma de spanning enigszins terug in de wedstrijd: 3-1. Na de rust was het Kristofer Kristinsson die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Volgens Corneille kregen de Tricolores daarna verschillende mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te realiseren, maar het was Roda JC dat uiteindelijk uitliep naar 5-2. Willem II creëerde daarna een vijftal opgelegde kansen, waaronder een inzet die tegen de binnenkant van de paal belandde.

Goede leerschool

Corneille: ‘Het had gemakkelijk een 5-5 uitslag kunnen worden. En dat tegen een zeer ervaren en fysiek sterke ploeg. Wij speelden met een jonge en onervaren ploeg, misten een strafschop en gingen maar liefst driemaal alleen op de doelman af. Desondanks konden we de tegenstander pijn doen. We schoten helaas tekort in het verdedigend ingrijpen, maar deze wedstrijd was een goede leerschool en geeft ook hoop voor de nabije toekomst.’  (JH)