Jong Willem II start competitie met overwinning

Jong Willem II start competitie met overwinning

De eerste drie punten zijn binnen voor Jong Willem II. Jong PEC Zwolle werd aan de Spoordijk met 3-1 geklopt door doelpunten van Bartholomew Ogbeche, Asumah Abubakar en Lex van Dijk.  Het tegendoelpunt  werd gescoord vanuit een strafschop.

Onder controle
Jong Willem II was de eerste helft dominant en kwam na zo’n kwartier spelen verdiend op voorsprong. Door steeds vooruit te spelen werd er flink druk gezet op de tegenstander. Een corner van de Tricolores werd door Ogbeche prima ingekopt: 1-0. Het was Jong Willem II dat het spel dicteerde en zo’n 20 minuten later tekende Abubakar de 2-0 aan door met een prachtige lob de Zwolse keeper te verschalken: 2-0. De Tricolores hadden niet alleen comfortabele voorsprong na 35 minuten, maar ook duidelijk de controle over de wedstrijd.

Onnodige handsbal
Vlak voor het rustsignaal leverde een onnodige handsbal van Joep van de Rande Jong PEC Zwolle een strafschop op. De benutte strafschop en aansluitingstreffer leidde ertoe dat Jong Willem II zichzelf in de problemen leek te brengen. Verder dan dat ene doelpunt kwam PEC Zwolle voor de rust niet.

Verlammend
De tegentreffer van PEC Zwolle leek direct na de rust enigszins verlammend te werken op de ploeg van trainer Edwin Linssen. PEC Zwolle drong aan, mede doordat de Tricolores slordiger voetbalden. Ook een aantal merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter en grensrechterlijke dwalingen kwamen het spel niet ten goede.

Toch herpakte Jong Willem II zich in de loop van de tweede helft. Er werd veel druk naar voren gezet, al leverde dat in eerste instantie geen grote kansen op. Een handsbal aan zijde van PEC Zwolle in het strafschopgebied werd over het hoofd gezien en even later werd een duidelijke overtreding  weggewuifd. Een kwartier voor tijd kreeg Jong Willem II na een overtreding een vrije trap. Lex van Dijk krulde de bal fraai in de verre hoek: 3-1. Ondanks het aandringen van de Zwollenaren, kwam Willem II daarna niet meer in de problemen.

Wil om te winnen
Uiteindelijk bleek de scherpte van de spelers in de duels en de wil om te winnen  doorslaggevend. Linssen: ‘De jongens zijn er 90 minuten voor gegaan en hebben als team de wedstrijd in winst omgezet.’

Opstelling Jong Willem II
Branderhorst, Van Dijk, Franssen, Mohrman, Kok, Koks, Wouters, Schuurman, Van de Rande, Ogbeche (Bouhadan), Abubakar (Wesdorp).

 

Laatste nieuws