Jong Willem II scoort te weinig, maar wint wel

Jong Willem II heeft het duel met Jong Go Ahead Eagles winnend afgesloten. De Deventernaren werden in het Koning Willem II stadion met 2-1 verslagen. Daarmee nestelen de Tricolores zich wat steviger op de tweede plaats.

Te weinig gescoord

De Tricolores traden aan in een formatie die voornamelijk uit reservespelers van de A-selectie bestond.

Coach Dogan Corneille was over de eerste helft redelijk tevreden: ‘We voetbalden wel aardig in die eerste helft en waren ook duidelijker sterker dan de tegenstander, die in zijn vaste samenstelling aantrad. Over de tweede helft ben ik minder te spreken . Die was gewoon matig. Afgaande op het surplus aan kwaliteit hadden we wedstrijd met misschien wel 5-1 of 6-1 moeten winnen. Dat het bij 2-1 bleef had onder meer te maken met het feit dat mijn team in tweede helft te slordig werd. Teveel spelers gingen hun eigen ding doen. Ik met tevreden met het uiteindelijke resultaat, maar de uitslag had absoluut groter moeten zijn.

Ogbeche

Na negentig minuten voetbal bleek Bartholomew Ogbeche de matchwinner. Hij nam beide Tricolores doelpunten voor zijn rekening. De eerste treffer kwam tot stand mede door een goede actie van Ismail Azzaoui. De breedtepass kon door Bartholomew worden binnengetikt.  De tweede treffer was er één om in te lijsten. Met een sierlijke omhaal rondde Ogbeche een voorzet van Jordy Croux fraai af.

De tegengoal van Jong Go Ahead Eagles was het gevolg van een foutje van de op zich goed spelende Thomas Kok. Zijn overtreding betekende een strafschop.