Jong Willem II niet tevreden met gelijkspel

Jong Willem II heeft in de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen gelijkgespeeld tegen Jong SC Cambuur. In de wedstrijd waarin Jong Willem II lange tijd de bovenliggende partij was, moesten de Tricolores genoegen nemen met een puntendeling tegen Jong SC Cambuur: 3-3. Het had zelfs desastreus kunnen aflopen als Bartek Urbanski in de slotseconden de gelijkmaker niet had binnen getikt.

Coach Dogan Corneille was blij dat op de valreep nog een punt werd veiliggesteld, maar was gelet op het aantal kansen van zijn ploeg ook teleurgesteld. Winst zou recht hebben gedaan aan het team.

Bovenliggende partij
In het eerste kwartier was het aan beide kanten aftasten. Zowel Cambuur als Willem II speelde in die fase wat slordig en creëerde geen grote kansen. Daarna was het Jong Willem II dat de klok sloeg en er werden voldoende kansen gecreëerd. Dat resulteerde rond de 25e minuut in een 1-0 voorsprong. Een mooie aanval over links met een prima voorzet van Daniel Crowley werd keurig door Emre Bostanci met het hoofd afgerond. Daarna was het wachten op een tweede doelpunt. Het was echter Cambuur dat door een eigen doelpunt van Thomas Kok onverdiend op 1-1 kwam. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Friezen via Osama Ben Kaddour zelfs tegen de verhouding in op een 1-2 voorsprong.

Snelle gelijkmaker
Direct na de rust trok Jong Willem II fel ten strijde. Verdediger Lars Dickens zorgde vlak na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de 2-2. De Tricolores voelden dat de winst voor het grijpen lag. Gelet op de dominantie zou winst dan ook meer dan terecht zijn geweest. Het aantal reële kansen was legio. Tweemaal onderkant leidde echter niet tot de verdiende voorsprong. Een zondagsschot van Danny van Haaren was doelman Stefan van der Lei te machtig: 2-3. Met nog zo’n tien minuten te spelen leek zich een drama voor de Tricolores te gaan afspelen: beter zijn en toch de winst aan de tegenstander moeten laten. Het was dan ook zeker terecht dat Willem II in de slotseconden van het duel toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepte. Het was Bartek Urbanski die – tot grote vreugde van enkele Poolse supporters – de late gelijkmaker aantekende.