Jong Willem II maakt uitstekende indruk tegen Fortuna

Jong Willem II maakt uitstekende indruk tegen Fortuna

De oefenwedstrijd van Jong Willem II tegen Jong Fortuna Sittard is dinsdagavond geëindigd in 0-0. Vaak kunnen doelpuntloze wedstrijden gekwalificeerd worden als bloedeloze duels, maar dit duel was er een om in te lijsten. Een wedstrijd waarin het piepjonge Willem II (zonder selectiespelers) de Sittardenaren meer dan partij gaven.

Opsteker voor de toekomst
Trainer Edwin Linssen kwam ‘superlatieven’ tekort na afloop van de wedstrijd. ‘Zowel verdedigend als aanvallend was het team uitstekend op dreef. Vanaf de eerste minuut tot de laatste seconde hebben ze laten zien het niveau van een profclub aan te kunnen. De balsnelheid, de passing, alles klopte. Het enige wat ontbrak was een doelpunt. Natuurlijk heeft Fortuna wel wat kansen gehad, maar ook wij hadden die. Ik ben blij voor mijn jongens. Het vertoonde spel is een prima opsteker voor de toekomst.’

Vasthouden
‘De jongens die nu gespeeld hebben komen normaal gesproken tegen amateurclubs in actie. Nu hebben ze voor zichzelf bewezen ook tegen een op papier sterkere tegenstander met een goed resultaat uit de bus te komen. Dat gegeven is voor hun ontwikkeling  belangrijk. Hier kunnen ze zich aan vasthouden’, aldus een tevreden coach.

Opstelling Jong Willem II
Van Iersel, van de Rande, van Dijk, Franssen, van Erp (Abbel), Menting (Van der Lof), Vallez, Bostanci, Wesdorp, Fernandes, Wouters (Bouhadan)

Laatste competitiewedstrijd 2016
Op maandag 5 december speelt Jong Willem II om 18.30 op sportpark Spoordijk uur de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen Jong Helmond Sport. 

Laatste nieuws