Jong PSV eerste competitietegenstander

Jong PSV eerste competitietegenstander

Na een voorbereiding van ruim zes weken is het eindelijk zo ver. Jong PSV is in het Koning Willem II stadion vanavond om acht uur de eerste competitietegenstander. Trainer van de ploeg is Adil Ramzi, die het stokje dit seizoen heeft overgenomen van Ruud van Nistelrooij. In de periode tussen 1997 en 2000 speelde Ramzi 58 wedstrijden in het rood-wit-blauw. 

Afgelopen maart was Ramzi als assistent-trainer van Jong PSV al te gast in Tilburg. Dat oefenduel eindigde in 1-2 voor Jong PSV. 

De verwachting is dat Jong PSV zonder veel spelers uit de A-selectie zal aantreden. Het eerste elftal opent de competitie zaterdagavond in het Philips Stadion tegen FC Emmen en speelt dinsdag in Eindhoven de return in de voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. Johan Bakayoko en Ismael Saibari zijn definitief overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal. Frederik Oppegard, Jeremy Antonisse, Richard Ledezma en Dennis Vos behoren ook regelmatig tot het vlaggenschip van de club. Rechtsback Shurandy Sambo speelt dit seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam. 
 
Rangschikking
Jong PSV speelt sinds het seizoen 2013/2014  in de eerste divisie. Dit was tevens het eerste jaar dat de KNVB jeugdteams toeliet in het betaalde voetbal. Het eindigde achtereenvolgens op plaats 10, 14, 11, 4, 5, 3, 18, 14 en 12. Ook Willem II speelde dat seizoen een klasse lager. In Tilburg kregen de jonge Eindhovenaren met 2-0 klop. Jordens Peters en Ruud Boymans scoorden na rust. De return op de Herdgang eindigde in 2-2.

Voorbereiding
In de voorbereiding op dit seizoen speelde Jong PSV zes oefenwedstrijden tegen Jong Sparta Rotterdam, FC Eindhoven, ADO Den Haag, UANL Tigris U21, Club Brugge U23 en Al Jazira. Alle wedstrijden gingen met een doelpunt verschil verloren.
 
Doelmannen
Tyrick Bodak, Kjell Peersman en Nieks Schiks zijn de drie keepers in de selectie. De 18-jarige Peersman maakte op 10 januari 2022 zijn debuut onder de lat tegen Almere City FC. Hij is de zoon van Tristan Peersman die in zijn carrière zestien wedstrijden het doel van Willem II verdedigde.

Tristan Peersman verdedigde in 16 wedstrijden het doel.

Emmanuel van de Blaak
Twee jaar geleden verliet het grote talent Emmanuel van de Blaak de Willem II Jeugdopleiding. De centrale verdediger van slechts 17 jaar werkte zich in rap tempo via 017 en 018 op tot selectiespeler van Jong PSV. Hij speelde tot op heden in 11 wedstrijden 856 minuten, is herstellende van een kruisbandblessure en tekende onlangs in Eindhoven bij tot medio 2025.

Geert van Erven

Laatste nieuws