Joep Mols WII Kings reporter Willem II - Sparta Rotterdam

Joep Mols WII Kings reporter Willem II - Sparta Rotterdam

Willem II wist afgelopen vrijdag in de laatste seconden de drie punten in Tilburg te houden. Joep Mols volgde de wedstrijd vanaf de perstribune, en deed verslag voor de WII Kings.

Het is vrijdag 26 januari 2017. Een spannende avond voor de Tricolores. Drie punten pakken en aansluiting houden of richting degradatievoetbal. Vanavond gaan we er tegenaan en Sparta is de tegenstander.
Al de hele dag ben ik al een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd. Ik pak zoals gewoonlijk mijn WII sjaal maar dit keer ook mijn pen en notitieblok. Vanavond is niet als alle andere wedstrijden want ik mag vanavond verslag doen van de wedstrijd. Eigenlijk was het mijn beste vriend Pieter die verslag mocht doen maar hij had dit al eens gedaan en gunde mij de mogelijkheid. Bedankt Pieter.

Op tijd fietste ik naar het stadion om samen met de andere verslaggevers ontvangen te worden in de perskamer. Na een leuk ontvangst door Kim deed ik nog een weddenschap met Peter Année over de eindstand. Na het bekendmaken van de opstelling mocht ik met Kasper bij de warming-up gaan kijken om te zien wie er fit was en om foto’s te maken vanaf het veld.

De wedstrijd begint bijna en de spanning begint te stijgen. Niet alleen voor mij maar ook voor de geschorste trainer van Sparta, Alex Pastoor, die voor mij zat.
Het publiek wordt opgewarmd door Kingo, Tjeuke en de carnavalsvereniging Veul Gere. De supporters juichen als de klok begint af te tellen. Iedereen is er klaar voor, kop of munt… Sparta mag aftrappen.

En er word meteen druk gezet door Sparta en ze zien snel kans om te schieten op goal, het is een goede kans maar de bal gaat mis. In het begin gaat het gelijk op. Een goede kans Willem II; Sol vertrekt op een mooie pass maar staat buitenspel. Sparta komt aan de bal en ziet weer kans om op goal te schieten, Lamprou redt. Willem II begint meer aan de bal te komen en druk te zetten op de goal van Sparta. Het is de 17e minuut dat de bal wordt voorgegeven en prachtig wordt ingekopt door Sol,die ver boven de keeper Korsmit uit komt. 1-0

Helaas zit het niet mee want kort van de voorsprong schiet Sparta het gelijk spel binnen. In de 20ste min een vrije trap van Sparta en kort balletje op El Azouzi die de gelijkmaker maakt.

Willem II blijft doorzetten en krijgt een vrije trap op ongeveer 23 meter van de goal. Croux legt aan en schiet hem in de vrije hoek, langs de muur, onder kant lat. Jammer, iedereen stond al bijna te juichen. 33ste minuut weer een grote kans voor Willem II. Ze houden de druk hoog op Sparta en de 2-1 hangt in de lucht. Net voor rust weet de verdediger Lachman de goal te vinden. Hij schiet afvallende bal binnen met een enorme knal, het is 2-1, wat een schitterende goal Lachman.

De tweede helft begint de druk op het doel van Lamprou toe te nemen. Sol mist een grote kans door een goede redding van Korsmit. De teams strijden om de drie punten en het is erg spannend. Kali pakt de eerste kaart van de wedstrijd en er is veel commentaar op de beslissing. Sparta gaat wisselen en brengt meer aanval in zijn spel. Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok krijgt Sparta een vrije trap net buiten de 16 meter. Verhaar ziet de vrije hoek en schiet de bal in de touwen net buiten het bereik van Lamprou. De spanning is direct terug in het stadion. Alex Pastoor is toonbaar zenuwachtig en heeft zijn nagels nu wel opgegeten.

De tijd is bijna voorbij wanneer Sol wordt gewisseld door Haye. Het publiek is het duidelijk niet eens met die beslissing van Van de Looi maar het blijkt een gouden wissel te zijn. In de drie minuten blessure tijd weet Haye in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de goal te vinden...3-2 wat een wissel. Het eindsignaal klinkt en Willem II wint deze spannende en belangrijke wedstrijd.

De wissel blijkt de juiste keuze van Van de Looi te zijn geweest. In het commentaar gaf Van de Looi aan erg te vrede zijn over de eerst helft van Sol maar dat hij naarmate de tweede helft vorderde duels begon te verliezen. Het was een goede beslissing en iedereen van Willem II is dolgelukkig met de overwinning. Een mooie elfde plek op de ranglijst en een mooi slot op deze fantastische avond!

 

Laatste nieuws