Jeugdspeler Luca da Silva tekent driejarig contract

Aanvaller Luca da Silva (16) heeft vanmiddag in het Koning Willem II stadion een contract voor drie seizoenen getekend. De geboren Australiër, met Portugees en Nederlands bloed, gaat komend seizoen uitkomen voor Jong Willem II.

VAN AUSTRALIË NAAR PORTUGAL
Na jarenlang in Australië te hebben gevoetbald, maakte Da Silva in 2013 op twaalfjarige leeftijd de stap naar SL Benfica. ‘Ik had stages achter de rug bij Benfica, Porto en Sporting. Maar met Benfica had ik de beste klik.’ Zijn avontuur bij Benfica eindigde na één seizoen, waarna hij twee jaar voetbalde bij een Portugese amateurclub. ‘Het jaar bij Benfica was niet gemakkelijk voor me. Maar ik koos er bewust voor om in Portugal te blijven en de lol in het spelletje terug te vinden. En gelukkig lukte dat.’ 

FAMILIEBEZOEK
In het voorjaar van 2016 bezocht de familie Da Silva in Nederland de familie van zijn Nederlandse moeder. Via een Nederlandse vriend van zijn vader, belandde Luca voor een trainingsstage op het veld van Willem II. Dat beviel van beide kanten dusdanig goed, dat de jonge buitenspeler afgelopen seizoen voor Willem II onder 17 jaar uitkwam.

Laatste nieuws