Jan Smarius overleden
Fotografie door
Willem II Media

Vrijdag ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid van verdienste Jan Smarius op 30 september op 74- jarige leeftijd is overleden. Zijn verdiensten voor de club waren niet gering. Op 18 december 1989 trad hij toe tot het bestuur. Drie termijnen van drie jaar maakte hij vol waarvan de laatste termijn in de functie als secretaris. 

Jan was een sympathiek en collegiaal bestuurslid van een team waarvan onder andere voorzitter Wim Groels, Marc Willems, Henk Ewoldt, Frans Nabbe, en Peter Galle deel uitmaakten. De Algemene Ledenvergadering benoemde Jan op 15 december 1998 tot Lid van Verdienste. Zijn betrokkenheid bij Willem II was zo groot, dat hij zijn afscheid van het bestuur onderging met gemengde gevoelens want, zo verklaarde hij later: ‘Ik had het gevoel dat ik een bestuur van vrienden verliet.’

Jan bleef tot voor kort een trouwe bezoeker van de thuiswedstrijden van zijn club. Op de vergaderingen van de ereleden en leden van verdienste ontbrak hij nooit. Door zijn sympathieke uitstraling wist hij veel mensen aan Willem II te binden. 



Wij wensen zijn vrouw Ine en zijn zonen Bart en Jeroen en hun partners veel sterkte voor de komende tijd.

Bericht delen