Jaarverslag: mooi resultaat en grote groei eigen vermogen

Jaarverslag: mooi resultaat en grote groei eigen vermogen

Willem II heeft op financieel gebied wederom grote stappen gezet. De club heeft over het seizoen 2018/2019 een netto-omzet behaald van € 12.914.000 en een nettowinst gerealiseerd van maar liefst € 7.917.000. 

Per 30 juni 2019 is hierdoor het eigen vermogen verder versterkt tot € 9.439.000 euro. De sportieve resultaten in de Eredivisie én in het TOTO KNVB-bekertoernooi zijn daar mede voor verantwoordelijk, maar met name de bedragen die de club ontving na het vertrek van Fran Sol en de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona, hebben daar veel aan bijgedragen. 

Het financieel resultaat in het seizoen 2018/2019 leidt tot een belangrijke versteviging van het eigen vermogen. Een solide eigen vermogen biedt een goede basis om de gewenste investeringen en verbeteringen voor de club te realiseren. Voor het KNVB-licentiesysteem heeft Willem II de maximale score behaald en is derhalve wederom ingedeeld in de hoogste categorie en behoort hiermee tot de financieel meest gezonde clubs van Nederland.

Hoger niveau 
Algemeen directeur Martin van Geel: ‘We benutten de opbrengsten onder andere om de club structureel naar een hoger niveau te brengen. Dit doen we in lijn met de doelstelling in het beleidsplan om een stabiele Eredivisieclub te worden. Het gaat hoofdzakelijk om investeringen in het trainingscomplex voor de eigen jeugd en in het verbeteren van de faciliteiten voor het eerste elftal om een topsport klimaat te creëren. Daarnaast wordt gekeken om het stadion te optimaliseren om tot een structurele verhoging van de inkomsten te komen, die dan weer ten goede komen aan het voetbal. En uiteraard investeren we direct in het voetbal zelf.’

Jeugdcomplex 
Inmiddels heeft Willem II het voormalige RKTVV-complex van de gemeente overgenomen en zijn de kleedkamers en overige faciliteiten gerenoveerd. Een belangrijke stap voor de verdere professionalisering van de Willem II Voetbalacademie. 

Jaarverslag
Het jaarverslag 2018/2019 van Willem II Tilburg B.V., dat door BDO Audit & Assurance B.V. is voorzien van een goedkeurende controleverklaring en dat tevens is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, het stichtingsbestuur en de clubraad, is hier in te zien.


 

Laatste nieuws