Invallers redden punt in waar spektakelstuk

Met een zwaarbevochten punt tegen Sparta is Willem II begonnen aan een belangrijke reeks. De Rotterdammers toonden zich in de eerste helft dodelijk effectief. Na rust stelde de Tricolores orde op zaken: 2-2. Bartholomew Ogbeche en Thom Haye maakten de Tilburgse treffers.

Willem II startte zonder de geblesseerde Jordens Peters, maar wel met Fran Sol. De Spanjaard werd geflankeerd door Bartholomew Ogbeche die voor het eerst sinds lange tijd in de basis stond.

Dreun

De thuisclub opende sterk. Na amper twee minuten gaf Ogbeche zijn visitekaartje af. Sparta leek met weinig aanvallende bedoelingen naar Tilburg te zijn gekomen. Halverwege de eerste helft was de eerste de beste Rotterdamse kans direct raak. Robert Mühren kopte terug, Deroy Duarte schoot bekeken raak. Drie minuten later kreeg Willem II een nieuwe dreun te verwerken. Weer haalde Duarte de trekker over: 0-2. Het was het gedroomde scenario voor Sparta dat zich op eigen helft terugtrok en er met snelle omschakelingen uit probeerde te komen. Aan het einde van de eerste helft diende de volgende tegenslag zich aan. De aangeslagen Pedro Chirivella kon niet verder.

Veerkracht

Met een aanvallende wissel probeerde trainer Erwin van de Looi na rust het tij te keren. Ismail Azzaoui kwam in het veld voor Jop van der Linden. Met zijn  eerste balcontact stond Azzaoui aan de basis van de aansluitingstreffer. Het was Haye die uitgekookt raak schoot: 1-2 . Vlak daarna ging ook Kostas Tsimikas met een blessure naar de kant. Elmo Lieftink was zijn vervanger.  Willem II liet zich er niet door uit het veld slaan en toonde veerkracht. Binnen het uur stond de gelijkmaker op het scorebord. Het prachtige voorbereidende werk was van invaller Mo El Hankouri die Ogbeche op maat bediende. Met een bekeken schuiver bewees 'B.' dat hij weer helemaal terug is: 2-2.

Publiek winnaar

Willem II gooide alle schroom van zich af en ging op zoek naar de winst. Sol bood Ogbeche een bijna niet te missen kans, maar de voor Roy Kortsmit ingevallen Leonard Nienhuis kon ternauwernood redding brengen. Aan de andere kant was het Mattijs Branderhorst die met een fantastische save Craig Goodwin van scoren afhield. Het spekstakelstuk boeide tot de laatste minuut. In de blessuretijd waren er nog kansen voor Ogbeche en Sol, maar Willem II moest met een punt genoegen nemen. Het publiek was de grote winnaar in Tilburg.