Informatieve en inspirerende Technische avond

Informatieve en inspirerende Technische avond

In het Koning Willem II stadion vond woensdagavond het jaarlijkse sponsorevenement 'de Technische avond' plaats. Nadat alle gasten door Bonheur Horeca Groep op culinaire wijze waren verrast, kon de avond beginnen. Na een kort welkomstwoord door algemeen directeur Martin van Geel en Marc van Erven (CEO van ARAG Nederland) werd als eerste ingegaan op de actuele situatie. 

Links: Marc van Erven (CEO van ARAG), rechts: Jan van der Laak (voorzitter RvC Willem II). 

Proces
Jan van der Laak, voorzitter Raad van Commissarissen (RvC) begon zijn verhaal met de woorden 'dinsdag was een inktzwarte dag'. Normaal gesproken treedt de RvC niet op de voorgrond. Echter gezien de gebeurtenissen van dinsdag had de RvC de behoefte om een toelichting te geven op het proces dat tot de genoemde gebeurtenissen heeft geleid. Na zijn toelichting beantwoordde hij vragen van de aanwezigen. 

Presentator Rens Merckelbach gaf sponsorrelaties de gelegenheid vragen te stellen. 

Extra klus 
Martin van Geel heeft de opdracht gekregen om een trainer te zoeken die over de juiste papieren beschikt. Omdat Denny Landzaat niet over de juiste diploma's beschikt, krijgt hij maximaal vier weken dispensatie van de KNVB. De vijver waar hij in moet vissen is niet groot, maar er is contact geweest met enkele kandidaten. Op namen wilde Van Geel niet ingaan. Zijn verwachting is dat er voor komend weekend nog geen witte rook is. Naast de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer worden ook clubloze spelers in kaart gebracht, die voor de korte termijn eventueel een versterking kunnen zijn. Zodra een nieuwe trainer is aangesteld, zal de zoektocht naar een nieuwe technische man worden ingezet. 

Martin van Geel

Van ramp naar succes 
Na de uitgebreide toelichting was het de beurt aan Frank Krake, een ervaren ondernemer die veel tegenslagen in zijn carrière overwon. Hij schreef het boek 'Van ramp naar succes'. Hij nam de aanwezigen vervolgens in een inspirerend betoog mee hoe hij van zijn fouten leerde en sloot af met de woorden 'Het blijft niet altijd donker, het wordt weer licht.' 

Frank Krake vertelt over zijn turbulente periode als ondernemer. 

Volhouden en doorzetten  
Björn Kuipers, tegenwoordig werkzaam als referee officer bij de UEFA, sloot het officiële deel van de avond met de parallellen tussen topvoetbal en ondernemerschap. Met een aantal krachtige oneliners bouwde hij zijn verhaal op, waarbij de aanwezigen aan zijn lip hingen en op het puntje van het stoel zaten. Met een hapje en een drankje waarbij volop werd nagepraat over de avond werd de Technische avond afgesloten. 

Voormalig topscheidsrechter Björn Kuipers hield gedurende 45 minuten een erg interessante lezing. 

Willem II bedankt alle aanwezige sponsoren voor hun komst en dankt in het bijzonder ARAG Nederland, Bonheur Horeca Groep, Marc van Erven, Björn Kuipers, Frank Krake en presentator Rens Merckelbach voor hun bijdragen aan de Technische avond 2022. 

Toin Damen

Laatste nieuws