Info Koningsdag 2023

Info Koningsdag 2023
Fotografie door
Toin Damen / Geert van Erven

Zaterdag 29 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse Koningsdag. Op deze dag gevuld met activiteiten voor jong en oud speelt Willem II om 13.00 uur een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd is gratis, zonder toegangsticket, te bezoeken voor iedereen. De Koningsdag vindt plaats op de parkeerplaats voor de hoofdingang van het Koning Willem II stadion. 

Afbeelding
Koningsdag 2023

Willem II – Sparta Rotterdam
Om 13.00 uur speelt Willem II de vriendschappelijke wedstrijd tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam. Het stadion opent om 12.00 uur. De KingSide, de volledige lange zijde (vakken E, F, G, H en J), vak K en vak LR zijn die dag geopend. Je hebt geen ticket nodig en de toegang is gratis. Vlak voor de aftrap (rond 12.45 uur) zal de selectie en staf kort worden voorgesteld op het veld.

Handtekeningen scoren
Na afloop van de oefenwedstrijd zal de selectie zich begeven naar het voorterrein waar het vanaf 15.45 uur mogelijk is om handtekeningen en foto's te scoren. Op het terrein zijn hiervoor vijf plaatsen aangeduid met een Willem II-beachflag. Gedurende de Koningsdag deelt Willem II kaarten uit om alle handtekeningen van jouw helden te verzamelen.

Afbeelding
Nasser
Nasser El Jackson in actie

Nasser El Jackson
Na het succes van vorig jaar, daagt allround straatvoetballer Nasser El Jackson alle Willem II’ers wederom uit om het tegen hem op te nemen in de pannakooi. Ben jij tegen zijn skills gewapend?

Seizoenkaartverkoop
Naast de hoofdingang vind je gedurende de Koningsdag het ticketpunt. Hier is het mogelijk jouw seizoenkaart aan te schaffen voor aankomend seizoen. Ook kan je hier terecht voor een lidmaatschap van de WII Kings (kidsclub). Zien we jou aankomend seizoen bij elke thuiswedstrijd in het Koning Willem II stadion?

Blindentribune
Onze maatschappelijke stichting is uiteraard ook van de partij. Altijd al eens willen ervaren hoe het is om een wedstrijd middels het live-commentaar van onze verslaggevers te beleven? Kom dan voor aanvang van de oefenwedstrijd naar de stand van Willem II Betrokken om een koptelefoon op te halen. Bij Willem II kunnen slechtzienden op deze manier een wedstrijd toch op een mooie, unieke voetbalmanier beleven. 

Allerkleinsten 
Ook aan onze jongste stoere kerels en meisjes is gedacht: zo is er bijvoorbeeld een stormbaan, kun je deelnemen aan verschillende spellen/clinics om jouw voetbalskills te testen. Daarnaast kun je uiteraard op de foto met Kingo!

Food & Drinks
Naast de verschillende activiteiten zal op het terrein bij Supporterscafe D’n Beitel ook een gezellig fanplein worden ingericht waar je met andere Willem II’ers onder genot van wat te eten, te drinken en muziek kan voorbeschouwen op het nieuwe seizoen.

Parkeren
Kom je met de auto? Parkeren kan gratis op P2 (voor de KingSide). Fietsen kunnen zoals bij thuiswedstrijden op de welbekende plekken gestald worden.
 

Afbeelding
Supporters Koningsdag