'Iedereen werkt hard om het tij te keren'

'Iedereen werkt hard om het tij te keren'
Fotografie door
Willem II Media

Willem II maakt zich op voor drie thuiswedstrijden in acht dagen. Allereerst staat Helmond Sport op het programma. Reinier Robbemond kan ook bij deze wedstrijd niet beschikken over Jesse Bosch.
 
Voor de middenvelder komt de wedstrijd tegen Helmond Sport te vroeg en worden er geen risico’s genomen. Daarnaast kan Robbemond niet beschikken over Nick Doodeman en Thijs Oosting.

Afbeelding
Jesse Bosch

Blessuretijd
Maandag werd op de Herdgang in de laatste minuut verloren van Jong PSV. Het was niet de eerste keer dat Willem II het deksel op de neus kreeg in blessuretijd. Robbemond vindt vooral dat de Tricolores naar zichzelf moeten kijken. ‘Het gaat om de juiste keuzes maken op bepaalde momenten in de wedstrijd. We maken persoonlijke fouten en hierdoor verlies je de wedstrijd. Daarnaast houd je de tegenstander lang in de wedstrijd.'

Afbeelding
Thijs Oosting

De Tricolores staan met een wedstrijd minder gespeeld op een teleurstellende tiende plek. ‘We snappen dat iedereen binnen en rondom de club teleurgesteld is en dat moet ook. Maar ik zie ook dat iedereen binnen de club er heel hard aan werkt om het tij te keren.’ Over de opstelling liet Robbemond weinig los: ‘Dat het rendement omhoog moet, lijkt me duidelijk. De vier jongens voorop liggen dicht bij elkaar en het is aan hen om te laten zien of wij als staf ze moeten laten starten of niet.’

Willem II - Helmond Sport begint vrijdag om 20.00 uur in een goed gevuld Koning Willem II stadion. Wil je er alsnog bij zijn? Klik hier voor de ticketshop.