Hofland blijft tot 2024

Hofland blijft tot 2024

Kevin Hofland blijft bij Willem II. De club en de hoofdtrainer hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging tot 1 juli 2024. 

Onder Hofland streed Willem II de laatste twee maanden van dit seizoen voor een langer verblijf in de Eredivisie. De wijze waarop hij met de spelersgroep, overige stafleden en medewerkers van de club samenwerkt, heeft in die korte en intensieve periode tot veel tevredenheid en respect geleid. 

Onder Hofland keerde het geloof en de strijd in de laatste acht speelronden terug. 

'Hoogste prioriteit'
Dat was voor technisch directeur Teun Jacobs reden om in gesprek te gaan met Hofland en binnen afzienbare tijd duidelijkheid te geven over het hoofdtrainerschap. Jacobs: ‘De samenwerking met Kevin verlengen had onze hoogste prioriteit. Kevin is een ambitieuze en moderne trainer en heeft aangetoond spelers te kunnen inspireren om als een team samen te werken. Daarnaast is hij tactisch sterk en heeft hij veel oog voor de mens achter de voetballer. Dat maakt Kevin een professionele, veelzijdige en uiterst prettige collega om mee samen te werken. We geven hem graag het vertrouwen om samen met ons toe te werken naar een terugkeer van Willem II in de Eredivisie.’ 

'Koester de omgang' 
Hofland heeft de afgelopen periode veel indrukken gekregen van de club. ‘Ik ben ingestapt om Willem II te helpen. Sportief gezien is dat gezien de degradatie niet gelukt, maar op andere vlakken is zeker vooruitgang geboekt. Daarnaast zie ik binnen de club nog veel mogelijkheden om te groeien. Ik sta voor innovatie, heldere communicatie en de mentale en fysieke groei van spelers. Gezien de professionele en plezierige samenwerking en goede gesprekken met de clubleiding over de toekomst, ben ik graag langer onderdeel van Willem II. Ik koester de omgang met de mensen en wil dus met spelers, staf, medewerkers, supporters en sponsoren vol overtuiging voor promotie naar de Eredivisie gaan.’ 

De volledige samenstelling van de technische staf voor het seizoen 2022-2023 is nog niet bekend. Jacobs gaat met de overige stafleden in gesprek, waarna de club een update geeft.  

Kevin, van harte gefeliciteerd met deze contractverlenging. We zijn er trots op om de goede samenwerking met jou met twee jaar te verlengen! 

-

Laatste nieuws