'Het wordt een lastige pot'
Fotografie door
Willem II Media

Tegen ADO Den Haag moet Willem II het doen zonder Pol Llonch, Freek Heerkens en Dani Mathieu. Llonch bleef in de rust van de thuiswedstrijd tegen PEC met een bovenbeenblessure achter in de kleedkamer, Heerkens (lies) en Mathieu (enkel) hielden aan het midweekse, vriendschappelijke duel tegen Helmond Sport klachten over. 

Afbeelding
Meerveld
Meerveld is op tijd hersteld en gaat mee naar Den Haag.

Of het drietal na de uitwedstrijd in Den Haag wel weer inzetbaar is, is op dit moment niet duidelijk. ‘Het onderzoek naar de blessure van Pol loopt nog’, zegt trainer Reinier Robbemond. ‘Daarom is het moeilijk te zeggen wanneer hij er wél weer bij kan zijn.’ Ook over de inzetbaar van Heerkens en Mathieu ná ADO-uit tast de hoofdtrainer enigszins in het ongewis. ‘Freeks liesklachten spelen hem al een tijdje parten. Ik verwacht hem er volgende week niet weer bij te hebben. Dat verwacht ik van Dani wel. Hij heeft deze week getraind, maar hij heeft teveel pijn aan zijn enkel.’ Ringo Meerveld viel tijdens Willem II – PEC uit en is op tijd opgelapt om er tegen ADO bij te zijn. 

Herstel onder Advocaat

Voor de eerste onderlinge wedstrijd kwam ADO gezien de ranglijst als een geslagen bokser in de touwen naar Tilburg. Na vier speelronde stond de ploeg van Dirk Kuijt met een doelsaldo van -5 op plek 16. Na het ontslag van Kuijt nam Advocaat het over, met 23 punten uit dertien wedstrijden resultaat. Robbemond heeft veel respect voor Advocaat. ‘Bij tegenvallende resultaten heeft Dick in zijn carrière bijna altijd wel methoden gevonden om zijn teams weer aan de praat te krijgen. Dat flikt hij nu met ADO ook. Gezien zijn staat van dienst en resultaten met allerlei teams en landen, kan ik alleen maar respect hebben voor Dick zijn loopbaan.’ 

‘Genoeg gecreëerd, te weinig gescoord’ 

In Tilburg werd ADO met “slechts” 1-0 verslagen. Robbemond verwacht zo’n dominant overwicht in Den Haag niet te hebben. ‘Thuis hadden we totale controle. We creëerden genoeg, maar scoorden te weinig. Ik verwacht dat het vrijdag een ander duel gaat zijn. We spelen uit en ADO speelt qua organisatie anders dan toen. Het wordt een lastige pot.’ Eén van de redenen waarom Robbemond geen gemakkelijke wedstrijd verwacht, is de aanwezigheid van ADO-spits Thomas Verheydt. ‘Hij is hun grootste wapen. Er gaat van hem altijd dreiging uit, ook als ze even niet in de wedstrijd zitten. Daarnaast moeten we op onze hoede zijn voor hun buitenspelers, die zijn razendsnel.’ 

ESPN zendt de wedstrijd niet rechtstreeks uit. Via Willem II Radio (JUKE) blijf je wel van minuut tot minuut op de hoogte van de wedstrijd. De aftrap is om 20.00 uur en de Tricolores worden door een vol uitvak (500 supporters) gesteund. 

Afbeelding
Robbemond
Reinier Robbemond tijdens de afsluitende training.

Bericht delen