Hattrick Kabangu goed voor zege Willem II 2
Enrico van den Elshout
Toin Damen

Dankzij een zuivere hattrick van Elton Kabangu heeft Willem II 2 zijn laatste competitiewedstrijd in de reservecompetitie B met 3-0 van hekkensluiter FC Dordrecht gewonnen. Hierdoor eindigt het elftal van trainer Arno Arts op een tweede plaats in deze competitie.

In het elftal van Willem II stonden een groot aantal jeugdspelers die de kans kregen om zich te laten zien. De wedstrijd kwam op het waterkoude kunstgrasveld van het jeugdcomplex in het eerste halfuur maar moeizaam op gang. Het tempo was te laag en het middenveld werd te vaak overgeslagen. Het eerste gevaar kwam uit een corner van Willem II, waarbij een speler van FC Dordrecht bijna in eigen doel kopte. Een teamgenoot kon op de doellijn redding brengen.

Spaarzame kansen

Even later werd een doelpunt van Elton Kabangu vanwege hands afgekeurd. Ook de gasten kregen een enorme kans om de score open te breken. Oog in oog met Georgios Strezos probeerde Rody Bessem de bal in het doel te werken, maar de Griekse goalie slaagde erin om de bal over het doel te liften. Met een afstandsschot van James McGarry, dat naast ging, zijn alle noemenswaardige kansen genoemd. De ruststand was dan ook logischerwijs 0-0.

Zuivere hattrick

Zonder wijzigingen begon Willem II aan de tweede helft. Maar net als in de eerste helft hadden beide teams grote moeite met het creëren van kansen. Wel lag het baltempo aanmerkelijk hoger als in de eerste helft. Het doelpunt van Kabangu in de 65e minuut kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Vanaf de linkerzijde belandde een voorzet op het hoofd van de spits, die raak kopte: 1-0. Met nog krap een kwartier op de klok maakte Noah Lewis van FC Dordrecht hands in het zestienmetergebied. Kabangu zag de toegekende penalty echter door keeper Van Leeuwen worden gekeerd. De Dordtse verdediging kreeg de bal niet weg, waarna Kabangu alsnog de 2-0 binnen kon schuiven. Vijf minuten later maakte Kabangu zijn hattrick compleet, door vanuit een voorzet vanaf links de bal binnen te tikken: 3-0. Dat was tevens de eindstand.

Tevredenheid alom

Na afloop was trainer Arts met name over de wedstrijdinstelling van de jeugdspelers in zijn nopjes. 'Enkele spelers uit de JO 19-1 maakten hun debuut bij Willem II 2 en dan is het zoeken in de manier van spelen en afstemmen.' Verder was hij ook tevreden over de eerste seizoenshelft. Niet alleen qua resultaat, maar ook qua ontwikkeling van de spelers. Na de winterstop komt Willem II 2 uit in de "kampioenspoule'. Doelstelling blijft ook dan het ontwikkelen van jonge spelers om ze de laatste stap naar het eerste elftal te kunnen laten zetten.