Hard werkend Willem II kan niet stunten
Auteur
René Vermetten
Geert van Erven

Juist toen in de slotfase Willem II sterk aandrong op een gelijkmaker, ging het zelf in de fout en verdampte het laatste sprankje hoop op een stunt tegen Feyenoord. Bryan Linssen loodste zijn ploeg in veilige haven nadat Luis Sinisterra de score halverwege de tweede helft al had geopend: 2-0.

Het waren de meegereisde Tilburgse supporters die vooral de eerste helft op de tribunes van De Kuip de boventoon voerden. Op het veld lagen de verhoudingen anders, daar was Feyenoord de baas. De Rotterdammers hadden dan wel veelvuldig de bal maar hadden ook grote moeite een gaatje te vinden in de hechte Tilburgse verdediging.

Hecht blok

Trainer Kevin Hofland had een vijfmansverdediging samengesteld met daarvoor een defensief ingesteld middenveld. Het lukte Willem II daarom telkens om tijdig het Rotterdamse gevaar te bedwingen. Gevolg was wel dat de twee vooruitgeschoven posten Ché Nunnely en Jizz Hornkamp nauwelijks voor gevaar konden zorgden.

Afbeelding
wellenreuther

Wellenreuther hield Willem II lang in de wedstrijd

Kansen Feyenoord

De thuisploeg daarentegen had na negen minuten spelen een voorsprong kunnen nemen maar Guus Til richtte het vizier te hoog en direct daarna schoof Reiss Nelson de bal naast. Daarna strandde de aanvallen meestal op de Tilburgse muur waardoor Feyenoord veelal genoodzaakt was uit de tweede lijn het Tilburgse doel te bestoken. Succes had het daar niet mee. In de 41e minuut lukte het de thuisploeg plots wel een speler in vrije positie te manoeuvreren, maar Marcus Pedersen schoot de bal over. In de extra tijd van de eerste helft behoedde Timon Wellenreuther zijn ploeg voor een achterstand door een kopbal van Luis Sinisterra op weergaloze wijze uit zijn doel te tikken.

Meer drang naar voren

Met Daniel Crowley en Mats Köhlert als invallers binnen de lijnen zocht Willem II na rust meer de aanval, maar ook Feyenoord schakelde een tandje bij. Het noopte Wellenreuther opnieuw tot een prima save op een schot van Nelson. De Duitse goalie was ook een sta-in-de-weg voor Orkun Kökcü die het lijf van de doelman trof en Willem II had geluk dat de rebound vervolgens naast ging. De prima keepende Wellenreuther werd halverwege de tweede helft toch geklopt door een schot van Sinisterra in de korte hoek (1-0) maar voorkwam daarna dat Linssen de wedstrijd voortijdig in het slot kon gooien.

Afbeelding
nunnely

Ché Nunnely snelt voorbij Senesi

Deksel op de neus

Willem II zette aan voor een slotoffensief loerend op dat ene kansje dat er plots ook kwam toen in de 88e minuut de bal voor de voeten van Freek Heerkens kwam. Via een tegenstander ging zijn inzet helaas naast. Ook in de vier minuten extra bleef Willem II hoop houden, maar die verdampte plots toen Wessel Dammers te kort terugspeelde op zijn doelman en het voor Linssen een koud kunstje was de bal op te pikken en in het lege Tilburgse doel te schuiven: 2-0.