Grieken schieten Willem II naar oefenwinst

Grieken schieten Willem II naar oefenwinst

Dankzij Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai heeft Willem II de eerste serieuze krachtmeting in winst omgezet. In Rijen delfde de Belgische eersteklasser KV Oostende met 2-1 het onderspit. Alle basisspelers stonden een uur in het veld.
 
Willem II startte met Piet Velthuizen in het doel. De clubloze keeper die in Tilburg zijn conditie op peil houdt, kon zodoende ook wedstrijd ritme opdoen. Damil Dankerlui en Marios Vrousai flankeerden Pol Llonch op het middenveld. Pavlidis fungeerde als balvaste aanvalsleider.
 
Balbezit
Het duurde lang voordat de wedstrijd ontbrandde in Rijen. Er was ruim een kwart wedstrijd verstreken toen Llonch het eerste serieuze schot op doel loste, maar doelman William Dutoit redde bekwaam. Willem II had in de eerste helft het meeste balbezit. Oostende werd af en toe gevaarlijk in de omschakeling met de rappe Zambiaan Fashion Sakala.
 
Pavlidis scoort
Pas in de slotfase van de eerste helft kwam de wedstrijd los. Eerst was het LLonch die met een strakke pass Pavlidis in stelling bracht. De Griek rondde op het randje van buitenspel bekwaam af. Oostende had snel een antwoord klaar. Velthuizen ranselde eerst nog een kopbal van Ronald Vargas uit zijn doel, maar op de pegel van uitblinker Ante Palaversa had hij geen antwoord: 1-1.  De Kroatische huurling van Manchester City was de beste man van het veld van KV Oostende. 
 
Wisselingen
Na rust stuurde trainer Adrie Koster zes nieuwelingen het veld in. James McGarry was de eerste die de aandacht op zich vestigde. De Nieuw-Zeelander kwam goed naar binnen en dwong Dutoit tot een redding. Na een uur spelen werd het hele elftal van Oostende gewisseld. Bij Willem II ruimde Velthuizen het veld voor Connor van den Berg. De jonge doelman werd direct op de proef gesteld door Francois Marquet. Via de paal duwde hij het schot naast het doel.
 
Assist van Zuijderwijk
De Tricolores gingen uiteindelijk met de volle winst aan de haal. Daniel Crowley zette de aanval op, waarna Marios Vrousai een prima combinatie met Rick Zuijderwijk uitstekende afrondde. In de slotfase hield keeper Van den Berg met een knappe redding Oostende van de gelijkmaker af. Zo boekte Willem II een nuttige overwinning met een onmiskenbaar Grieks tintje. Volgende week krijgt de oefencampagne een vervolg tegen TOP Oss in Oisterwijk.

Laatste nieuws