Goede generale repetitie voor Willem II
Auteur
Enrice van den Elshout
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft zijn laatste oefenduel voor de start van de competitie met 2-3 tegen SK Beveren gewonnen. In de eerste helft kwam Willem II op achterstand, maar Thijs Oosting herstelde dit al snel met twee treffers. Na rust bracht Jay-Dee Geusens met een schitterende vrije trap de ploegen weer op gelijke hoogte. Kort voor het eindsignaal bezorgde Max Svensson de Tricolores de overwinning.

In het Belgische Beveren traden de Tricolores aan tegen het team van voormalig Willem II’ er Dries Wuijtens, wat komend seizoen op het tweede niveau in België uit zal gaan komen. De eerste echte grote kans was voor Ringo Meerveld, maar van dichtbij stuitte hij op keeper Beau Reus. Kort daarna was het aan de andere kant van het veld wel raak toen Sander Coopman een voorzet vanaf de linkerkant gaf, die kon worden doorgekopt waardoor Goduine Koyalipou vrij kon binnenkoppen: 0-1.

Orde op zaken
Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want enkele minuten later werd Thijs Oosting door Joshua Smits de diepte ingestuurd en beheerst schoot hij laag in de rechterhoek raak: 1-1. De Tricolores roken bloed, want luttele minuten later gaf Meerveld een uitstekende steekbal op Oosting, die in eerste instantie nog op de keeper stuitte, maar in de rebound wel raak schoot: 1-2.

In het vervolg van de eerste helft gaven de Tricolores nauwelijks meer iets weg. Daarentegen was Willem II ook niet echt meer gevaarlijk, behoudens een schot van Max de Waal wat op de vuisten van de keeper stuitte. Daarmee werd de ruststand op 1-2 bepaald.

Afbeelding
Verreth

Weinig kansen
In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, Willem II had de wedstrijd onder controle. Pas na een kwartier was er een poging van MIchael de Leeuw die over het doel verdween en een schot van Meerveld wat naast ging. Met vier wissels beoogde trainer Reinier Robbemond de schwung er weer in te krijgen. Freek Heerkens, Joeri Schroijen, Max Svensson en Jeremy Bokila mochten hun minuten gaan maken ten koste van Erik Schouten, Michael de Leeuw, Thijs Oosting en Max de Waal.

Winst in slotfase
Met nog een kwartier op de klok beging Ringo Meerveld op de rand van het zestienmetergebied een overtreding. De toegekende vrije trap werd door Jay-Dee Geusen op schitterende wijze in linkerhoek gekruld, waardoor de stand weer gelijk was: 2-2. Bokila had Willem II al snel weer op voorsprong kunnen zetten, maar zijn inzet was te slap. Toch pakten de Tricolores nog de overwinning, Max Svensson schoot twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de linkerhoek raak.