Gery Vink treedt toe tot technische staf Willem II

Gery Vink is met ingang van het seizoen 2018-2019 assistent-trainer bij het eerste elftal van Willem II. De geboren Betuwnaar (52) tekent een contract voor drie seizoenen. 

Vink is na hoofdtrainer Adrie Koster de tweede naam die onderdeel uitmaakt van de technische staf voor het komend seizoen. Vink en Koster waren in het verleden al eens collega’s bij Ajax, toen Koster de beloften van de Amsterdammers leidde en Vink trainer van de A-jeugd was. Deze week kwamen Vink en technisch directeur Joris Mathijsen tot een overeenkomst.

Veel indruk

‘De warmte die ik tijdens de gesprekken met de club gevoeld heb, heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik kijk er erg naar uit om in Tilburg aan de slag te gaan en met een nieuwe staf, de spelersgroep en alle andere mensen binnen de club de kwaliteitsnorm te verhogen’, aldus een enthousiaste Vink.

Vitesse, PSV, Ajax

Vink, met zijn vrouw Jans en zoon Wimilio woonachtig in het Gelderse Kersteren, stopte op 37-jarige leeftijd met voetballen. Daarna begon zijn carrière als jeugdtrainer bij Vitesse, waar hij onder 15 en onder 19 leidde en met spelers als Ricky van Wolfswinkel en Nicky Kuiper samenwerkte. Vervolgens maakte hij voor twee seizoenen de overstap naar PSV. Met Guus Hiddink, Ricardo Moniz en Joop Brand vormde hij in Eindhoven het technische hart van de A-jeugd. Na een jaar bij wederom Vitesse, ging Vink naar Ajax. Gedurende twaalf seizoenen was hij daar bij meerdere jeugdelftallen betrokken en werkte hij 3,5 jaar onder Frank de Boer bij het eerste elftal, waarmee hij vier kampioenschappen vierde. 

Winnen en ontwikkelen

Als assistent-trainer bij de Tricolores begint Vink aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Vink: ‘Ik kan zeggen dat ik in de loop der jaren veel knowhow op heb gedaan en weet hoe ik met verschillende spelers om moet gaan. Een grote bereidheid van spelers om te willen winnen en zich continu te blijven ontwikkelen is voor mij een vereiste om met Willem II iets moois neer te gaan zetten.’ 

Veldtrainingen

Over zijn ambitie en kwaliteiten is Vink kort maar krachtig. ‘Ik heb geen ambitie om hoofdtrainer te worden. Veldtrainingen geven en met bereidwillige spelers werken is me op het lijf geschreven. En mijn kwaliteiten? Ik ben enthousiast, train graag veel en intensief en kan spelers individueel beter maken.’Welkom bij Willem II, Gery!

 

Bericht delen