Gerard Wielaert nieuwe hoofd scouting Willem II

Willem II heeft Gerard Wielaert per direct aangesteld als hoofd scouting. Wielaert tekent tot de zomer van 2018 en was reeds vele jaren en in verschillende functies werkzaam bij de club.

Verleden bij Willem II

Wielaert (63) was als speler, jeugdtrainer, hoofd scouting en technisch manager voorheen 22 jaar actief bij Willem II. Als speler kwam hij na Willem II onder andere uit voor FC Utrecht en sc Heerenveen. Na zijn vorige periode bij Willem II was hij internationaal scout bij FC Twente en technisch directeur bij Roda JC. 

‘Mijn gevoel bij Willem II is na de gesprekken met Joris en Berry alleen maar versterkt. Ik zie het als een uitdaging om de 25 jaar bij Willem II succesvol te volbrengen’, aldus Wielaert.



Langere tijd

Joris Mathijsen is blij met de komst van een nieuwe hoofdscout. ‘Het belangrijkste in onze zoektocht naar een hoofdscout is dat we iemand zochten die we voor langere tijd aan de club konden binden. Het is fijn dat dat in de persoon van Gerard gelukt is. Het is onder andere zijn taak om de scouting rondom het eerste elftal op te zetten.’

Bericht delen