Gelukkig nieuwjaar!

Beste Willem II’ers, 



Een nieuw kalenderjaar is aangebroken. Allereerst wens ik iedereen voor 2023 het allerbeste toe. 

Afbeelding
Martin

Na een sportief teleurstellend 2022 kijken we in dit nieuwe jaar graag positief de toekomst in. Het sportieve staat daarbij vanzelfsprekend voorop. Onze achterstand op de directe promotieplekken is aanzienlijk, maar onze ambitie om na dit seizoen terug te keren in de Eredivisie blijft overeind. Linksom of rechtsom, het blijft mogelijk en daar gaan we ons uiterste best voor doen. Die missie willen we met onze toekomstige hoofdtrainer aan het roer volbrengen. We streven ernaar om over het hoofdtrainerschap zo snel als mogelijk duidelijkheid te geven. 



Maar 2023 brengt ons meer dan alleen de promotiejacht van ons eerste elftal. Het is bekend dat we na jarenlange onderhandelingen en gesprekken eindelijk ons stadion weer in eigendom hebben. Dit jaar kunnen we daadwerkelijk aan de slag met de aangekondigde aanpassingen die het comfort en de veiligheid van het stadion verbeteren en toekomstbestendig maken. Direct na het seizoen wordt daarmee gestart. Een andere belangrijke ontwikkeling is dat onze bestuursstructuur na twaalf jaar veranderd is. Het breed gedragen besluit om dat te veranderen heeft ertoe geleid dat de bestuursorganisatie vereenvoudigd is. Van deze vergemakkelijkte structuur gaan we in de toekomst de vruchten plukken. 

Op supportersgebied wordt in januari het Willem II-supportersplatform ingericht. Dat hadden we al voor sponsoren en vrijwilligers en wilden we graag ook voor supporters introduceren. Met twaalf supporters gaan we ieder kwartaal in gesprek over zaken als het stadionbezoek, de faciliteiten, horeca en andere zaken die hen bezighoudt. Dit doen we om de band met onze supporters te versterken en zaken te blijven verbeteren. Dat die band al sterk is hebben we onder andere gemerkt aan de enorme loyaliteit van supporters en sponsoren die achter de club zijn blijven staan: de business boxen in het hoofdgebouw blijven vol en het aantal seizoenkaarthouders is met de verkoop van halve seizoenkaarten inmiddels opgelopen tot 11.069. Daar zijn we zeer trots op en dankbaar voor. 

Ook op commercieel vlak zijn er ontwikkelingen. Na de thuiswedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Roda JC draagt periodepartner Max ICT het stokje over aan AVEC. AVEC is tevens maatschappelijk partner van Willem II Betrokken, onze stichting die zeer binnenkort wéér een nieuwe en Tilburgse partij als trotse partner bekend mag maken. Voor onze zakelijke relaties staat medio januari de jaarlijks goed bezochte Technische Avond op het programma. Die avond is een van de mooie evenementen die wij onze sponsoren bieden. Ook kijken we uit naar de overige activiteiten, zoals de Wijn- en Smaakproeverij in het voorjaar. 

We kunnen concluderen dat veel rood-wit-blauwe zaken voorspoedig verlopen, maar het meest belangrijke nog niet. Sportief gezien moeten we helaas constateren dat het al een lange periode ondermaats is. Een nieuw kalenderjaar betekent dat we halverwege het seizoen zijn en we nog een seizoenshelft de tijd hebben om ons gezamenlijke doel samen met alle supporters, vrijwilligers en sponsoren te bereiken. 

We kijken ernaar uit om iedereen vrijdag weer in ons Koning Willem II stadion te verwelkomen en 2023 te beginnen met een thuisoverwinning in een ongetwijfeld weer goed gevuld en sfeervol stadion.  

Met sportieve groet,

Martin van Geel 

Bericht delen