Gelijkspel voor Willem II tegen 'Essevee'

Gelijkspel voor Willem II tegen 'Essevee'

Willem II heeft in de vriendschappelijke wedstrijd tegen SV Zulte Waregem gelijkgespeeld. Tegen de Belgische eersteklasser werd het in Vlaanderen 1-1.  

In het matig gevulde Regenboog-stadion vormde stagespeler João Quierós met aanvoerder Jordens Peters het verdedigingsduo. Heerkens stond linksback en Ché Nunnely keerde na zijn midweekse afwezigheid tegen Sparta (ziek) terug in de basis. Voorin had Adrie Koster een basisplek ingeruimd voor Karim Coulibaly.

'Essevee' dreigender
De eerste kansen waren voor de Tricolores. Na een afstandsschot van Marios Vrousai leek Nunnely de bal in de rebound voor het inschieten te hebben. Zijn poging werd door ‘Essevee’-doelman Eike Bansen knap gekeerd. Zonder dat de Vlamingen in het eerste kwartier schoten op doel losten, was de thuisploeg toch de meest dreigende ploeg. Het duurde tot halverwege het eerste bedrijf dat George Timotheou uit een hoekschop van dichtbij hard naast kopte.

Vervolg onder foto's

Die eerste echte doelpoging bleek het startsein van een Belgisch offensief, waarbij Willem II voor de rust een tegentreffer niet bespaard bleef. Zulte Waregem drong aan en kwam twee minuten voor de rust verdiend op voorsprong. Een hard en zuiver afstandsschot van Luka Zarandia plofte in de kruising: 1-0.

Goede invallers
In de rust verving Koster Zuijderwijk en Marios Vrousai voor Damil Dankerlui en Mats Köhlert, die beiden – later bleek – verdienstelijk invielen. Kort na de start van de tweede helft kreeg Henrik Bjordal dé kans om ‘Essevee’ naar 2-0 te schieten, maar vanaf de rand van het strafschopgebied mikte hij naast.

Terecht gelijk
Twee minuten later was het aan de andere kant wél raak. Na een counter over de linkerflank (Köhlert) belandde de bal bij Coulibaly, die de inkomende Nunnely een niet te missen kans bood: 1-1. In het restant van de wedstrijd liet Willem II zien waarom de gelijke tussenstand volkomen terecht was. Een gebrek aan scherpte voorkwam dat Zulte Waregem op eigen veld verloor. In de slotfase drongen de Belgen nog aan, maar op een gevaarlijke kopbal van Ibrahima Seck na, werd de Tilburgse defensie niet meer in verlegenheid gebracht.

Opstelling Willem II
Wellenreuther / Lewis / Queirós / Peters / Heerkens / Saddiki / Zuijderwijk / Vrousai / Nunnely / Pavlidis / Coulibaly

Wisselspelers: Köhlert / Dankerlui / Meißner / Van den Bogert / Ryan / Van de Berg (k)

Fotografie © Toin Damen

Laatste nieuws